Martelloods in Wouwse Plantage per direct gesloten

Martelloods in Wouwse Plantage per direct gesloten

Burgemeester Han van Midden sluit met onmiddellijke ingang de loods aan de Julianaweg in Wouwse Plantage, die afgelopen vrijdag breed de media kwam met beelden van o.a. een martelkamer.

Politieactie

Op 22 juni 2020 deed de politie een inval in deze loods vanwege het vermoeden dat de loods bestemd was voor het begaan van ontvoeringen, gijzelingen en folteringen in het criminele milieu. De daarbij aangetroffen spullen bevestigen dit vermoeden. Dit soort excessief geweld vormt, naar de stellige overtuiging van burgemeester Han van Midden, een direct gevaar voor de openbare orde en veiligheid. Bij de politieactie werden zes mannen gearresteerd. Het openbaar ministerie maakte deze politieactie op vrijdag 7 juli jl. publiekelijk bekend.

Verzegeld

De gedwongen sluiting duurt drie maanden en gaat in op 9 juli 2020. Dit betekent dat de loods op 9 oktober 2020 weer in gebruik mag worden genomen. Aan de buitenkant van de loods zijn teksten aangebracht waaruit blijkt dat de loods op last van de burgemeester gesloten is. De toegangsdeuren en dergelijke zijn verzegeld. De eigenaren van de betreffende loods zijn hierover in kennis gesteld.

Martelloods in Wouwse Plantage per direct gesloten

Veilige leefomgeving

Burgemeester Han van Midden licht zijn besluit als volgt toe: ”Inwoners van Wouwse Plantage moeten zich veilig kunnen voelen in hun leefomgeving. Ik begrijp dan ook heel goed dat het een gevoel van onveiligheid geeft als dit soort, nietsontziende criminelen zó dicht in de buurt komen. Om die reden sluit ik deze loods voor drie maanden. Ik doe daarnaast ook een dringend beroep op onze inwoners om ons te helpen het buitengebied veilig te houden. Meld verdachte situaties en criminele activiteiten bij de politie via 0900-8844. Voor spoedgevallen bestaat het alarmnummer 112. Ik kan mij goed voorstellen dat onze inwoners als het om dit soort criminelen gaat, liever anoniem willen blijven. Maak in dat geval gebruik van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of direct online. We zijn met z’n allen samen verantwoordelijk voor een veilige leefomgeving.”

Gemeentewet

De burgemeester heeft op grond van de Gemeentewet de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen en om herhaling van de overtreding te voorkomen. Wie de strafbare feiten heeft begaan is daarbij overigens niet van belang. De maatregel is dan ook niet gericht op personen maar op de specifieke locatie.

Bron en foto’s: gemeente Roosendaal

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!