Laatste nieuws:
Handhaver gemeente door man mishandeld

Handhaver gemeente door man mishandeld

Aan de Lorentzstraat is donderdagavond 9 april een handhaver van de gemeente mishandeld. Dit gebeurde nadat hij met zijn collega´s een groep mannen aansprak omdat ze bij elkaar zaten. Een 37-jarige Roosendaler is aangehouden.

Rond 19.00 uur zagen de handhavers een grote groep jonge mannen bij een voetbalveldje zitten. Bij het zien van de BOA´s ging de groep er vandoor. Omdat het samenzijn in strijd is met de maatregelen rond corona, spraken de handhavers enkele mannen uit de groep aan. Dat ging in eerste instantie gemoedelijk. Totdat de verdachte zich met het gesprek ging bemoeien. De man hield daarbij geen afstand. Toen hem gevraagd werd dat te doen reageerde hij niet. Hij kreeg vervolgens een duw van een van de handhavers. Daarop gooide de verdachte het bakje friet dat hij in zijn handen had tegen het hoofd van een van de handhavers en schold hij ze uit voor Nazi´s.

Mishandeling

Vervolgens gaf de verdachte een van de medewerkers van de gemeente een vuistslag in het gezicht. Ze probeerden vervolgens de man aan te houden. Die ging er echter rennend vandoor. Via hun portofoon hadden ze inmiddels een noodoproep gedaan, waardoor meerdere eenheden van de politie ter plaatste gingen. Een van de eenheden zag de verdachte man op hen af komen rennen. Op aangeven van de handhavers werd de man aangehouden. Hij verleende geen enkele medewerking aan zijn aanhouding en daarom waren de agenten gedwongen de wapenstok en pepperspray tegen hem te gebruiken.

Omstanders

Omstanders begonnen zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien. Hierop zijn de agenten en handhavers samen op linie gaan staan, zodat de man kon worden aangehouden en afgevoerd. Hij wordt verdacht van mishandeling, belediging en vernieling (in de worsteling met een van de handhavers sneuvelde een veiligheidsvest). De verdachte is ingesloten. Er wordt door de gemeente aangifte gedaan.

´Onacceptabel´

Burgemeester Han van Midden (gemeente Roosendaal) reageert mede namens zijn collega’s burgemeester Marjolein van der Meer-Mohr (gemeente Rucphen), burgemeester Heleen van Rijnbach – De Groot (gemeente Halderberge) omdat de drie gemeenten onderling samenwerken en betrokken waren:

“Het is volstrekt onacceptabel dat onze mensen worden belemmerd en belaagd tijdens het toezicht op straat. Wij, als burgemeesters, tolereren geen geweld tegen onze BOA’s en onze politieagenten. Zij verdienen respect, ook in deze moeilijke tijd waar iedereen meer dan ooit wordt gevraagd rekening met elkaar te houden.Vanzelfsprekend doen we aangifte, zodat het Openbaar Ministerie hem kan vervolgen. We zullen deze verdachte daarnaast ook civiel aansprakelijk stellen voor alle geleden schade.”

Bron: Politie.nl
Foto: Pixabay

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet