Laatste nieuws:
Dit jaar geen zitdag voor invullen belastingbrief

Dit jaar geen zitdag voor invullen belastingbrief

Door de huidige coronacrisis is er dit jaar in Essen geen hulp voor het invullen van de aangifte personenbelasting. De FOD Financiën doet dit om de veiligheid van de belastingplichtigen en het personeel te garanderen.Lukt het niet om de brief zelf in te vullen, dan is er de hulplijn.

Je aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Je gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
Je gegevens zijn onjuist of onvolledig? je moet ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Vind het antwoord op je vraag
-Raadpleeg de website van de FOD Financiën.
-Bel de FOD Financiën op 02 572 57 57 (elke werkdag van 8.30 uur tot 17 uur).

Laat je aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.
je krijgt een afspraak om je aangifte te laten invullen per telefoon.
Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zal de indiening van je aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).
Om je veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten.

Ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Meer info vind je hier

Bron: gemeente Essen
Foto:

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet