Laatste nieuws:
#samentegencorona: kranten voor senioren

#samentegencorona: kranten voor senioren

We zitten al enkele weken in ‘ons kot’. En dat weegt zwaar, niet in het minst op onze ouderen. Zij lopen niet alleen het grootste risico in deze epidemie, maar moeten ook het bezoek van kinderen en kleinkinderen missen. Geen kop koffie met een smakelijk stuk taart op zondag, geen warme knuffels van de kleindochter.

Om het isolement toch draaglijk te maken, werden inmiddels verschillende initiatieven gelanceerd. Zo kwam Louis Van den Buijs, Kalmthoutenaar en BIN-coördinator van de Withoefse Heide, op de proppen met een krantje voor senioren.

Isolement dreigt

Louis vertelt: “De coronacrisis treft iedereen. Vooral alleenstaanden, ouderen en bewoners van woonzorgcentra krijgen het daarbij hard te verduren. Zij zijn vaak niet helemaal mee met de sociale media en dreigen daardoor in compleet isolement verzeild te geraken. Toen ik WZC Beukenhof passeerde, zag ik een oproep om bewoners een kaartje te schrijven. Een geweldig idee, waar ik mee aan de slag wilde gaan. Mensen sturen nieuws door via het BIN (Buurt Informatie Netwerk), Hoplr en Facebook. Dat bundelen we in een overzichtelijk krantje, dat wordt rondgedragen door een 30-tal vrijwilligers. Zo blijven ook mensen in quarantaine op de hoogte van wat er leeft en gebeurt in de straat. De eerste krantjes werden inmiddels verspreid en konden op heel wat enthousiasme rekenen. Wie wil meewerken aan dit project, kan me trouwens steeds een mailtje sturen via vandenbuijslouis@gmail.com. Samen zorg dragen voor elkaar, dat doen we met plezier!

Wil je zelf je familie of vrienden op een ludieke manier laten weten hoe het leven in quarantaine je vergaat? Wil je nieuwtjes en foto’s delen? Ga dan zelf als hoofdredacteur van je eigen krantje aan de slag. Via de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse overheid kan je 8 weken gratis gebruik maken van een klantenplatform. Dat krantje valt maximum 1 keer per week bij je (groot)ouders in de bus. Vraag tot 16 april een gratis code aan via https://bit.ly/3c7wm5x. Je kan daarna aan de slag met je eerste gratis krantje.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook28
Twitter
Follow Me
Tweet