Laatste nieuws:
Kunst als bestemming

Kunst als bestemming

Deze zomer krijg je in Essen ruim de gelegenheid om actief kunst te beleven. Trek je wandelschoenen aan of spring op je fiets en ga op verkenning in onze mooie grensgemeente. Aan de hand van twee duidelijke brochures valt er heel wat kunst te ontdekken.

De code is kunst

Stippel zelf je (kunst)route uit!
Op deze wandeling combineer je bewegen met kunst bekijken. Ga op pad met de brochure en stippel zelf je route uit langs de verschillende codes. Kom je een code tegen? Dit is kunst! Scan de QR-code op het bordje en duik in het atelier van een Essense kunstenaar. Het filmpje dat op jouw telefoon verschijnt, neemt je mee naar een creatieve wereld.

“Er zijn drie zones in Essen waar je tijdens een wandeling codes kan tegenkomen: woonbos Wildert, weekendzone Horendonk en Hoek. Er zijn in totaal 15 codes te vinden”, benadrukt cultuurschepen Helmut Jaspers.

Een overzicht van de deelnemende kunstenaars en de locaties van de codes zijn te vinden in de brochure. Die is gratis te verkrijgen bij VVV de Tasberg en aan de Vrijetijdsbalie, een digitale versie staat op www.essen.be/cultuur. ‘De code is kunst’ loopt van 15 juli tot 30 september.

Buitenkunst

Op verschillende openbare plaatsen in Essen vind je juweeltjes van beeldhouwwerken. Sommigen staan er al een paar jaar, een aantal zijn recent geplaatst. Bepaalde pareltjes springen meteen in het oog, bij andere moet je een beetje zoeken.
Ontdek meer dan veertig werken in de brochure Buitenkunst. Ook deze brochure is gratis verkrijgbaar bij VVV de Tasberg en aan de Vrijetijdsbalie, een digitale versie staat op www.essen.be/cultuur.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet