Kapellen feest een week lang

Kapellen feest een week lang

Naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli, valt er ook in Kapellen de komende dagen één en ander te beleven. Een ganse week wordt er gefeest.

Op donderdag 6 juli, tijdens de wekelijkse markt op het Marktplein, worden twee fietsen verloot: eentje gesponsord door de marktkramers, de tweede door de gemeente. Vanaf 8.30 uur krijg je een tombolabiljet bij elke aankoop op de markt. De fietsen worden om 10.30 en 11.30 uur verloot onder alle aanwezige deelnemers.
Op zondag 9 juli is er een Guldensporenmisviering ter ere van de Vlaamse Feestdag i.s.m. Davidsfonds in de Sint-Jacobuskerk om 11.00 uur. Deze viering wordt muzikaal opgeluisterd door het Heilig Hartkoor van Ekeren-Donk o.l.v. Lieven Gonnissen en organist Jean De Clippeleir. Aansluitend biedt de gemeente een receptie aan.

Muzikaal tintje

Op dinsdag 11 juli vanaf 19.30 uur wordt er gefeest in zaal Lux op het Markplein. Lissa Lewis zorgt voor de muzikale omlijsting van ‘Kapellen vertelt’. Elf Kapellenaren brengen elf verhalen (van telkens zeven minuten) over Kapellen. Die vertelsels zijn straf, om te lachen, historisch, spannend, verrassend, onverwacht , … De toegang is gratis, inclusief een portie frietjes na de voorstelling. Eén en ander doorspoelen kan met een biertje aan democratische prijzen.

‘Vlaanderen Feest’ wordt in Kapellen afgesloten op donderdag 13 juli in het gemeentepark vanaf 19.30 uur. Op het ‘Kroonkurk Festival’, de parkconcerten op donderdagavond in juli en augustus, is dan Bart Kaëll de hoofdact. Alle info vind je op www.kroonkurk-festival.be/programma

MLH

Foto: © Pixabay

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!