Laatste nieuws:
Zie je tegen de voorjaarsschoonmaak op?

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust

Van alle kamers in huis is de slaapkamer de kamer waar je het meeste tijd doorbrengt. Het merendeel van de tijd is dan wel slapend, maar je verblijft er het meest. Onze 24-uurs maatschappij vraagt veel van ons. Daarom is het juist belangrijk dat je slaapkamer echt een ruimte is. waar je tot rust kunt komen. Om de rust terug te brengen naar je slaapkamer, is mijn eerste advies: zorg ervoor dat er zo min mogelijk losse spulletjes her en der verspreid liggen. Hoe minder losse spullen, hoe beter. De losse spullen verminderen kun je op twee manieren doen. Enerzijds door wat slimme opbergmogelijkheden in je slaapkamer toe te passen, anderzijds door te ‘ontspullen’.

Drie slimme opbergmogelijkheden

1. Gebruik de ruimte onder je bed door verrijdbare lades met deksel te gebruiken. Dat is de perfecte opbergruimte voor, bijvoorbeeld, je beddengoed. Hoe beter de lade aansluit bij de onderkant van het bed, hoe minder stof erop het deksel valt.
2. Staat er een stoel in je slaapkamer? En hang jij daar je kleding over? Dit geeft je slaapkamer vaak een rommelig aanzien, omdat de hoeveelheid kleding vaak iedere dag toeneemt tot een grote, wankele stapel. Om dit te voorkomen raad ik aan gebruik te maken van een paar wandhaken. Deze nemen minder plaats in en voorkomen wankele stapels.
3. Maak ook gebruik van de ruimte boven je bed, door daar een kastje op te hangen. Let er wel op dat het kastje hoog genoeg hangt, zodat je niet je hoofd stoot.

Ontspullen

Ontspullen is spullen wegdoen door weg te geven of weg te gooien. Wist je dat ongeveer 70% van de spullen in huizen niet wordt gebruikt? Dit zijn dus spullen die ruimte in beslag nemen, stof vergaren en onrust veroorzaken, zonder dat ze een functie hebben. Bekijk de spullen in je slaapkamer eens kritisch en stel jezelf de volgende vragen. Gebruik ik deze spullen in de slaapkamer? Of liggen ze hier omdat ik er geen andere opbergplek voor heb? Gebruik jij je slaapkamer als opbergplek? En irriteert al die rommel die er niet thuis hoort je? Vraag dan een gratis opruimadvies gesprek aan. Ik weet zeker dat ik jou opbergtips en opruimtips kan geven, waardoor jij je slaapkamer niet meer als opbergruimte hoeft te gebruiken.

Kledingkast

Tot slot nog een instructiefilmpje om je kledingkast stap voor stap op te ruimen, omdat die bij veel mensen in de slaapkamer staat. Daarnaast is de lente altijd een heerlijk moment om de kledingkast op te ruimen en de winterkleding langzaam te gaan verruilen voor het zomerse goed.

Voor meer opruimtips kun jij mij ook volgen via Facebook en Instagram.

Monique Holleman

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet