Dag narcist! Hallo lastercampagne...WTF?!

Dag narcist! Hallo lastercampagne…WTF?!

Een relatiebreuk onder normale omstandigheden is altijd pijnlijk en ongemakkelijk, maar een breuk met een narcist gaat tot in het belachelijke!
Als de narcist je niet meer kan manipuleren, gaan ze hun gif in jouw omgeving verspreiden. Dat doen ze door vervelende aantijgingen en leugens te verspreiden, oftewel: een lastercampagne. Op die manier proberen ze je verder te intimideren.

Lastercampagne

De lastercampagne is een bewuste machtstactiek om jou indirect verder te misbruiken. De narcist schildert je af als een labiel, gestoord en irrationeel persoon die hun leven tot een hel heeft gemaakt. Zij beschuldigen jou van datgene waar zij zichzelf aan schuldig maken… en daar gaan ze weer: de welbekende projectie van de narcist!

De eeuwig lege schil

Het is zo verleidelijk om alles uit de kast te trekken en jezelf te gaan verdedigen als je de lastercampagne van de narcist ontdekt. Maar dit is juist wat ze willen! Ze willen juist dat jij emotioneel gaat reageren en je goede naam wilt zuiveren. Dat is aan de ene kant absoluut terecht, maar aan de andere kant voeding voor het ego van de narcist. Hierdoor zien ze dat je emotioneel te lijden hebt onder hun wraak en lege schil, want meer zijn ze niet.
Jij bent degene die emotionele intelligentie kan toepassen en zich kan plaatsen boven de lage energie frequentie van de narcist. Een narcist heeft slechts schijn-emotionele intelligentie.

De narcist weet heel goed wat hij/zij doet

Hou de eer aan jezelf en neem een koppige houding aan. Ga jezelf niet verdedigen, want tenslotte is de narcist zich heel goed bewust van het feit dat hij/zij giftige onwaarheden verspreidt. De familieleden en vrienden die jou door en door kennen en oprecht van je houden, trappen niet in de leugens van de narcist en zullen je altijd in hoog aanzien houden.

Verwijder de wederzijdse contacten uit je leven!

Vergeet niet dat je het recht hebt om mensen uit je leven te verwijderen, die zich laten meesleuren in de lastercampagne van de narcist. Je mag deze “flying monkeys” ook blokkeren op sociaal media en weigeren verder met ze te communiceren. Sterker nog: dit is juist ten zeerste aan te raden, omdat zij de link vormen tussen jou en de persoon die jou emotioneel heeft misbruikt.

Hou vertrouwen

Onthoud dat jij niet alleen bent in deze nare situatie. Het is menselijk om je nog meer gepijnigd te voelen en alle hoop te verliezen om hier ooit nog bovenop te komen. Blijf vertrouwen houden in je genezingproces en vergeet niet dat genezing goede en minder goede dagen kent!

Noot: Elke gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen, activiteiten of aangehaalde voorbeelden berust op louter toeval. Genoemde herkenningspunten zijn zoals ze in de psychologie gehanteerd worden. Wij zijn niet aansprakelijk voor mensen die zich hierin menen te herkennen of denken dat dit over hen gaat.

Petra van Deijl
Ervaringsdeskundige narcisme
Noalifecoaching@live.com
Noalifecoaching.com

Facebook150
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!