Laatste nieuws:
t Boeregatje - Chiro Mejoca - Achterbroek 32c

Chiro Mejoca brengt eigen bier uit!

De leden van Chiro Mejoca speelden al enkele jaren met het idee om hun eigen bier op de markt te brengen. Vanwege de corona gaat de jaarlijkse Zware Bierenavond niet door, die normaal elk derde weekend van oktober georganiseerd wordt. Hét moment om het idee voor een eigen bier in praktijk te brengen!

Brouwproces - Brouwketel 't Boeregatje - Bier gebrouwen door Chiro Mejoca - Achterbroek

Het moment voor ons eigen bier

“Dit jaar zou het de achtste editie zijn van onze Zware Bierenavond”, vertelt Emy Snelders. “Maar door corona kon dat dus niet doorgaan. We hadden in onze lange termijnvisie al eens het idee opgenomen om ons eigen bier uit te brengen en dat besloten we nu ook daadwerkelijk te doen. We hebben gekeken welke bieren op de Zware Bierenavonden het populairst waren en dat was een blond bier. Daarom zijn we daarmee verder gegaan.”

Eigen bier gebrouwen Chiro Mejoca Achterbroek - DSC_0292

‘t Boeregatje

“We zijn op internet gaan zoeken en vonden de brouwerij ‘Bierselect’, die bier brouwt naar jouw recept en je ook adviseert. Achterbroek is nog een beetje een boerengat, daarom kozen we voor ons bier de naam ‘’t Boeregatje’. Op het etiket zie je een boertje met zijn werkbroek naar beneden. Dit geweldige ontwerp is voor ons gemaakt door William Graphics. We zijn met een groepje van de Chiro gaan proeven en hebben een paar flesjes voor de leiding meegenomen, om te laten keuren en iedereen vond het lekker. ’t Boeregatje is een fris en toegankelijk biertje.”

Feest Chiro Mejoca - Achterbroek - DSC_0074

Proefavond

“In het derde weekend van oktober hebben we een proefavond gepland in Achterbroek, waar lokale bieren gepresenteerd worden. Daar gaan we ons bier introduceren en willen de lokale brouwerijen erbij betrekken. Dan worden er bierpakketten samengesteld, zodat iedereen er wat aan heeft. Ons bier is vanaf 3 oktober te koop via onze chirowebsite. De opbrengst hiervan is voor ons jaarlijkse kamp en in de toekomst ons nieuwe lokaal.”

De foto’s van de Zware Bierenavonden zijn genomen voordat de coronacrisis begon!

www.chiromejoca.be
Facebook

NN

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet