Laatste nieuws:
De seksuele relatie met de narcist

De seksuele relatie met de narcist

De narcist heeft een verwrongen idee over zijn of haar seksuele vaardigheden. In de meeste gevallen zien zij zichzelf, onterecht, als godinnen of goden van de seks en intimiteit. Ze voelen zich onweerstaanbaar en begrijpen niet dat hun partners overwegend walgen van hun opgeblazen ego´s en wilde fantasieën over hun seksuele prestaties.

Seks met een narcistische partner

De narcist vindt ook dat zij te allen tijde recht hebben op seks met hun partners. De narcist gebruikt zijn verslaving aan seks als een manier om verder de controle uit te oefenen op hun partner. Als jij dreigt weg te gaan, zetten ze seks in als een magneet. Een soort spinnenweb om hun prooi in te laten verstrengelen en emotioneel te verstikken.

In sommige gevallen is in het begin van de relatie met de narcist de seks geweldig, stomend en heerlijk heftig. Maar al gauw slaat dit om in lelijke, wrede en meedogenloze `vrijpartijen´, waarbij de narcist alleen maar bezig is met zijn/haar eigen obsessie over hun prestaties.

10 Signalen van narcistisch gedrag in bed:

  1. Jij geeft je volledig over en doet alles om je narcistische partner seksueel te plezieren en voldoening te geven. Echter, als jij aangeeft wat jouw wensen zijn, wat je prettig vindt tijdens de seks, dan wordt je bestempeld als “zelfzuchtig” of “egoïstisch”. Ze praten je een schuldgevoel aan en je voelt je smerig. Simpelweg omdat je durft te uiten wat jou plezier bezorgt.
  2. Ze weigeren seks met je te hebben (vaak omdat ze vreemd gaan). Ze genieten ervan als zij zien dat ze jou kunnen manipuleren en verdriet bezorgen als ze je seks onthouden.
  3. Als ze seks met je hebben, kan dat heel mechanisch aanvoelen. De narcistische vrouw ligt erbij als een dooie vis. De narcistische man ramt hem droog erin en is volledig gefocust op zijn orgasme. Dit in tegenstelling tot de hele seksuele ervaring waarin beide partners dienen te genieten.
  4. De narcistische vrouw of man zal haar/zijn seksualiteit gebruiken als wapen om je in de relatie te houden. Ze zullen geen belemmeringen hebben om de meest waanzinnige seksuele handelingen te verrichten. Dit is nooit uit liefde, maar uit controle!
  5. Je kan óf betoverd worden door de seks (heerlijk heftig) waardoor je in de relatie blijft, óf je walgt van de seks (meedogenloos en respectloos). In het laatste geval kan er zelfs sprake zijn van verkrachting.
  6. Je wordt onder druk gezet en uiteindelijk gedwongen om ongezonde en wrede seksuele handelingen te verrichten. De narcistische partner zal op je inpraten en je manipuleren om dingen te doen, die totaal niet stroken met je waarden en normen.
  7. Zij gebruiken je om hun seksuele frustraties op bot te vieren. Of je nu wilt of niet, ze blijven zeuren om seks, totdat jij toegeeft.
  8. De narcist zal apparatuur in de slaapkamer plaatsen om je stiekem te filmen tijdens de seks. Later (als de relatie beëindigd is) worden dit soort opnames tegen je gebruikt. Om je te chanteren of om je emotioneel te gijzelen. Bijvoorbeeld: “als je niet A of B doet, dan stuur ik onze seksfilms naar je familie, vrienden of collega’s”
  9. Vergis je niet, de narcist heeft vaak één of meerdere bedpartners naast hun vaste partner. Ze hebben totaal geen moeite met het verspreiden van hun nare, seksuele energie. Ze gebruiken niet alleen jou, maar ook hun overige minnaars of minnaressen, als jerrycans brandstof, voor hun ego.
  10. De narcist zal ook niet schromen om jou als pion te gebruiken in de vele driehoeksverhoudingen, waar zij om bekend staan. Bijvoorbeeld: “Ik ben vreemdgegaan omdat jij niet wilt doen wat ik zeg. Jij geeft mij geen liefde of aandacht. Jij bent preuts in de slaapkamer. De man of vrouw waarmee ik vreemd ben gegaan, heeft geen moeite om mij te geven waar ik naar verlang.” Ze kunnen zelfs zover gaan, dat zij hun minnaar of minnares manipuleren om jou te contacteren. Om te vertellen hoe geweldig de narcist wel niet is en dat jij een waardeloos stuk stront bent, omdat jij je partner niet tevreden kunt houden.

Laat je eigenwaarde niet langer afhangen van de wreedheden van een narcist. Sta in je waarheid, neem je waardigheid terug en leid je leven onder jouw voorwaarden!

Wil je een coachingafspraak of wil je je verhaal delen? Neem dan contact met me op.
Petra van Deijl
Life Coach & Ervaringsdeskundige
Noalifecoaching@live.com
Noalifecoaching.com

Noot: Elke gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen, activiteiten of aangehaalde voorbeelden berust op louter toeval. Genoemde herkenningspunten zijn zoals ze in de psychologie gehanteerd worden. Wij zijn niet aansprakelijk voor mensen die zich hierin menen te herkennen of denken dat dit over hen gaat.

Facebook198
Twitter
Follow Me
Tweet