Laatste nieuws:
Zie je tegen de voorjaarsschoonmaak op?

Zie je tegen de voorjaarsschoonmaak op?

Hoe minder spullen je hebt, hoe minder rommel er kan ontstaan in huis. Dit is een voor de hand liggend feit. Daarnaast is het zo dat hoe minder spullen je hebt, des te minder je hoeft schoon te maken. Nu de lente is begonnen en de eerste zonnestralen naar binnen schijnen, worden vaak ook de kleine opwaaiende stofdeeltjes weer zichtbaar. Voor velen het moment om te beginnen met de grote voorjaarschoonmaak. Hierom wil ik graag de vier voornaamste redenen van schoonmaken delen.

Waarom maken we schoon?

De eerste reden is dat de meeste spullen en papieren langer mee gaan als je ze goed onderhoudt. Houten meubels die af en toe in de boenwas gezet worden of matrassen die gelucht worden, hebben een langere levensduur.
In de tweede plaats staat een opgeruimd huis voor veel mensen vaak symbool voor gastvrijheid. Het feit dat je aandacht en zorg besteed aan je huis, zorgt ervoor dat een ander zich welkom voelt. Het is niet voor niets dat mensen zich ongemakkelijk voelen als er onverwachts visite komt en de boel is nog niet aan kant.
De derde reden is dat schoonmaken van je directe omgeving een rustgevende werking kan hebben op je geest.
De vierde en laatste reden zal je niet verbazen: stof, huidschilfers, haren en huismijten zijn ongezond. Dus vanuit hygiënisch oogpunt is het echt een noodzakelijk kwaad.

Gasten voelen zich meer welkom in een schoon huis

Voorjaarschoonmaak & spullen

Wat ik vaak zie gebeuren is dat er vol frisse moed emmers, schoonmaakmiddelen en poetsdoeken tevoorschijn worden gehaald, maar dat ergens halverwege de klad er weer in komt. Enerzijds omdat het veel en zwaar werk is, anderzijds omdat mensen tijdens de grote schoonmaak ontzettend veel spullen en troep tegen komen. Vooral de berg spullen werkt vaak vertragend en zelfs ontmoedigend tijdens de grote voorjaarsschoonmaak. Om een kast goed schoon te maken, moet die eerst helemaal leeggehaald worden. Zo kunnen alle planken, deurtjes en laden grondig schoongemaakt worden, waarna alles weer terug moet. Het poetsen is vaak het minste werk, maar alles uit de kast halen, uitzoeken en weer terug zetten, daar zit het meeste werk in.

De grote lente opruimchallenge

Daar heb ik een oplossing voor bedacht, namelijk de grote lente opruimchallenge, van 9 tot en met 18 mei. Het doel van deze opruimchallenge is om iedereen die mee doet, negen dagen lang enthousiast te maken om de hoeveelheid spullen in huis te verminderen. Zodat je minder tijd kwijt bent aan schoonmaken.
Deelname aan de grote lente opruimchallenge is gratis. Zodra je je aanmeldt ontvang je een mailtje in je mailbox met 36 voorwerpen die je bijna zonder nadenken kunt wegdoen. Daarnaast leg ik in de mail uit, hoe ik jou gedurende die negen dagen ga inspireren en motiveren. Doe je ook mee?

Monique Holleman

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet