Laatste nieuws:
Wat een knaller dat B-boy team
Wat een knaller dat B-boy team

Wat een knaller dat B-boy team!

Dansen is niet alleen voor meisjes, het is juist stoer. Amy Wyters (12) schreef er een pakkend artikel over.

Ik ben eens gaan kijken naar het B-boy team dat Myrelle van Myrelle’s Dance Studio heeft opgericht, omdat ze graag het taboe wil doorbreken dat dansen alleen voor meisjes is.
Er zitten tien jongens in het team, de jongste is 7 en de oudste 15 jaar. De meeste mensen zeggen dat dansen voor meisjes is, maar Myrelle is daar niet mee eens. De beste choreografen zijn jongens, dus waarom zou dansen dan alleen voor meisjes zijn? De jongens doen het heel goed, sommige jongens dansen anders in een groep zonder meisjes. Ze kunnen in deze groep stoerder uit de hoek komen.
Ik vroeg aan Myrelle of het anders is om met jongens te werken dan met een meisjesteam.
Myrelle: “Totaal anders! Jongens werken meer samen met heel de groep, helpen elkaar en geven tips. Meisjes daarentegen vormen meer groepjes en geven al sneller commentaar in de plaats van tips.”
Ik vroeg aan de jongens of dat ze het leuk vinden dat er een jongensteam is opgestart. En ja: het is leuk om met jongens samen te dansen.

Wat een knaller dat B-boy team
Wat een knaller dat B-boy team

Hun dansje zal zeker een knaller zijn in de show op zondag 29 mei, er zal zeker veel ambiance zijn, veel verlichting, noem maar op. Het wordt een topshow, wees daar maar zeker van!

Foto: Amy Wyters

Facebook128
Twitter
Follow Me
Tweet