Laatste nieuws:
LoveToMove Dansschool Essen - Noordernieuws
Achterste rij vlnr: Elisabeth, Melissa, Eliese, Jinse, Jennifer, voorste rij vlnr: Cecilia, Eline, Eva.

De Hobby is… Love To Move!

Het geweldige verhaal van een groep vriendinnen en familieleden, die hun grote liefde voor dansen en muziek bundelden tot Dansschool Love To Move!

Eva: De inschrijvingen bleven binnenkomen

“Dansen doen ik al vanaf mijn zesde”, vertelt Eva Van Doren, “dat was toen nog klassiek ballet. Ik heb ook zeker 5 jaar bij Myrelle gedanst en ben toen zelf les gaan geven bij de diverse turnkringen. Dat was altijd Hip Hop. Ik kreeg toen het idee om voor mezelf te beginnen en ben met Elisabeth Peeters gestart. De financiële kant heb ik toen voor mijn rekening genomen. Na opstart bleven de inschrijvingen maar binnenkomen. We zouden blij zijn geweest met 100 aanmeldingen, al rekende ik eigenlijk maar op 70.”

Vlnr: Elisabeth Peeters, Denise Peeters, Eva Van Doren, Jennifer Neys
Grote toeloop van leerlingen

“Bij de eerste les in september 2017 zijn er 110 mensen voor een proefles gekomen en in januari hadden we 150 leerlingen! De eerste maand was Eline er nog bij, maar kon door haar zwangerschap niet lang meedoen. Cecilia Peeters is er toen bijgekomen, want voor 2 personen was het veel te zwaar. We gaven 7 uur in de week les, wat best zwaar was. Vooral de voorbereidingen, de administratie, de show, ….. namen heel veel tijd in beslag.”

Jennifer: Zware blessure

“Ik danste ook al op mijn zesde”, zegt Jennifer Neys, “tot mijn twaalfde was dat klassiek en jazz. Daarna heb ik tot mijn zeventiende competitie gedanst bij Dance Vision en ook bij Myrelle. Maar door een zware blessure moest ik helaas stoppen.“

Elisabeth: Opleiding Kunst!Humaniora

“Muziek is altijd mijn grote interesse geweest en ik was er altijd mee bezig”, legt Elisabeth Peeters uit. “Met dansen ben ik pas op mijn vijftiende begonnen. Ik volgde een opleiding op de Kunst! Humaniora en studeerde 2 richtingen: Woordkunst en drama. Dat heb ik 3 jaar gedaan, toen ben ik meer de horecarichting uitgegaan en dat studeer ik nu nog.”

Oproep op facebook

“Mijn moeder en tante volgden les bij Love To Move”, herinnert Jennifer zich. “Er stond een advertentie op facebook met een oproep om les te komen geven. Ik heb een mailtje gestuurd en toevallig had mijn moeder ook al aangegeven dat ik wel weer wilde dansen. Dus sinds het nieuwe sportjaar ben ik nu ook aangesloten bij deze school.”

Met 8 mensen in leiding Love To Move
“Op een keer was ik in gesprek met Geert Vandekeybus, die tegen me zei: er is hier een juf die ook danst. Dat was Eline en zo werd ons team steeds groter. We zijn nu met 8 mensen in de leiding: Eva Van Doren, Jennifer Neys, Elisabeth Peeters, Cecilia Peeters, Melissa Loos, Jinse Boden, Eline Cox en Eliese Braat. Bij allemaal zijn dans en muziek altijd de grote hobby geweest en nog. Natuurlijk zijn we niet altijd allemaal aanwezig. Er kan immers een blessure zijn, vakantie, zwangerschap, … Mogelijk komen er zelfs nog bij van onze oudste leden, die ook zoveel van dansen houden. Dansen is een rode draad in ons leven. Ons jongste lid is 3 jaar oud en de oudste is een meneer van over de 70.”
 

”Ons jongste lid is 3 jaar oud en de oudste over de 70!”

Denise Peeters
Denise: “Ik kwam en ik bleef”

“Ik kende de mama van Eva”, vertelt Denise Peeters, “omdat ik lid ben van het comité van de Kammenstraat, zei ze: ‘Kom eens een keer kijken.’ Ik wilde wel mee vergaderen, maar het bleef niet bij die ene keer. Ik ben er toen bij gebleven en ben nu lid van het bestuur. Dus dit is ook mijn tweede jaar bij Love To Move. Het is een heel plezante groep en de vergaderingen zijn nooit saai, integendeel. Natuurlijk ben ik niet het enige bestuurslid, ook hier zijn we met 8 personen: Eva, Elisabeth, Senne, Mathias, Eveline, Kristine, Tania en Sabrina. Buiten het bestuur drum ik op fitnessballen in de les. Dat is bewegen op muziek en met het drummen aan die muziek bijdragen. Heel apart en heel leuk.”

Dansen met De Vlotter

“Iedere week komt er een groep cliënten van De Vlotter dansen. Dat is heerlijk om te zien. Ze doen niet altijd wat je ze voordoet, maar ze bewegen altijd met groot enthousiasme. Dansen is geweldig, voor ons allemaal, want je kan er al je gevoelens in kwijt. Je kan je passie doorgeven en delen met anderen. Het is prachtig om te zien hoe kinderen in de les genieten.”

Wil je meer weten? Kijk dan op de facebookpagina van Love To Move!

LW

Foto’s: Cecilia Peeters, Anne-Joëlle Jacobs, Machteld Verrycken, Noordernieuws.be

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op alle foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook93
Twitter
Follow Me
Tweet