Laatste nieuws:
Rommelmarkt Kammenstraat - Organisatie - (c) Noordernieuws.be - HDB_7584u70

Mogelijk twee jaar geen rommelmarkt Kammenstraat

Na elf jaar zal er in 2018 voor de eerste keer geen rommelmarkt zijn in de Kammenstraat en zijstraten. Rommelmarkt Kammenstraat is een begrip in Essen en ver daar buiten en is altijd op de laatste zondag van september.

Musical Niemandsland

“Precies dan is ook de musical Niemandsland.” legt Annelie van Rijen uit, een van de organisatoren van de rommelmarkt, “Er was sprake van dat de Kammenstraat na de bouwvak heraangelegd zou worden, dus dat hielp ook niet mee. Hier is al jaren sprake van en uiteindelijk is het nu alweer naar eind van het jaar verplaatst. Dit onderhoud gaat waarschijnlijk twee jaar duren. Vandaar dat er voorlopig even geen rommelmarkten zijn. Na die twee jaar zullen we het even bezien.”

Vriendschappen tussen bewoners en deelnemers

“Veel mensen vinden het jammer dat het niet doorgaat, want door de jaren heen zijn er heel wat vriendschappen tussen bewoners en deelnemers ontstaan. Wij zelf vinden het ook heel erg jammer. De voorbereiding, de dag zelf en het werk nadien zijn een enorme klus, maar de sfeer, de gezelligheid en de positieve reacties maken alles goed.”

Comité Rommelmarkt Kammenstraat

Het huidige comité bestaat uit Kim Vanwesenbeeck, Denise Peeters en Annelie van Rijen. “Ons comité bestond eerst uit meer mensen.” legt Denise uit, “Mensen met wie we altijd fantastisch hebben samengewerkt. Maar er zijn er dit jaar bij die meedoen met Niemandsland en ook die andere interesses hebben gekregen. Maar we kunnen nog altijd, als het nodig is, op iedereen een beroep doen.”

Buurtfeest voor bewoners

“Om de stevige, onderlinge band in stand te houden, organiseren we dit najaar een buurtfeest. Dit feest is echt alleen voor de buurtbewoners en hun aanhang. En natuurlijk komt daarna het Sinterklaasfeest er aan. Dit is ook altijd een groot evenement, waar jong en oud naar uitkijkt!”

Op de foto vlnr: Annelie van Rijen, Kim Vanwesenbeeck, Denise Peeters

LW

Facebook43
Twitter
Follow Me
Tweet