Kammenstraat Essen Feestelijk geopend - (c) Noodernieuws.be 2022 - 20220619_160256u80

Feest in de prachtig aangelegde Kammenstraat

Het weer werkte zondag niet mee, maar dat deed niets af aan de feestelijkheden in de nieuw, prachtig aangelegde Kammenstraat.

Na acht maanden afgesloten te zijn geweest, wordt de Kammenstraat binnenkort weer opengesteld voor het doorgaande verkeer. De heraanleg had qua voorbereiding veel voeten in de aarde en het eerste overleg met de bewoners was al in 2007. Echter de plannen van de Vlaamse overheid om gescheiden rioleringen aan te leggen hebben alles aanzienlijk vertraagd.

Tijdrovende zaak

Het aanvragen van de benodigde subsidies en om alle betrokken partijen aan tafel te krijgen was een tijdrovende zaak. De nutsvoorzieningen moesten worden vernieuwd en alles is nu samengevoegd in één sleuf. Zo hoeft bij herstel- en onderhoudswerken niet het hele wegdek opengebroken te worden. De participatie van de bewoners was ook zeer belangrijk, met name voor de aanleg van de straat. Het eindresultaat van de nieuwe bestrating is prachtig en veel veiliger voor de zwakkere weggebruiker. Door de verschillende kleuren toont de rijbaan smaller, wat snelheid vertragend werkt.

Kammenstraat Essen Feestelijk geopend - (c) Noodernieuws.be 2022 - 20220619_154251
Gaston Van Tichelt, Werner van Peer en Brigitte Quick
Geweldige samenwerking

Burgemeester Gaston Van Tichelt en schepen Brigitte Quick bedankten de bewoners voor hun begrip en medewerking tijdens de werken en prezen de geweldige samenwerking tussen bewoners en gemeenteraad. Tevens spraken ze hun grote dank uit aan de firma Vermetten en het studiebureau, dat de gemeente en gemeentediensten begeleid heeft. Natuurlijk werden Werner van Peer en Machteld Verrycken niet vergeten. Werner die door zijn groepsapp zorgde voor korte lijnen tussen gemeente en bewoners, om zo iedereen geïnformeerd te houden. Machteld voor haar mooie foto’s, die zo het proces en vooruitgang van de werken prachtig in beeld brachten. Zo was iedereen nog beter op de hoogte van hoe het allemaal vorderde. Aannemer Ron Vermetten roemde de gang van zaken en zei: “Ik heb in 35 jaar nog niet zo’n geweldige samenwerking tussen gemeente en bewoners meegemaakt!”

Er moeten nog een paar kleine afwerkingen gebeuren en daarna wordt, op zeer korte termijn, de Kammenstraat weer opengesteld voor verkeer.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook207
Twitter
Follow Me
Tweet