Laatste nieuws:
Sint-Sebastiaansgilde Essen viert 500 jarig bestaan - (c) Noordernieuws.be 2018 - HDB_7414u60

500 jaar Sint-Sebastiaansgilde Essen in stijl gevierd

Het Sint-Sebastiaansgilde Essen bestaat 500 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden!

“De opzet van dit weekend was om er zoveel mogelijk verenigingen bij te betrekken en waarom dan niet ook alle scholen?”, vertelt Jan Luyten. “We hebben toen alle scholen aangeschreven. Ivo Nijs heeft geschiedenislessen over de geschiedenis van de Gilde gemaakt en aangepast aan de diverse leeftijdsgroepen. Die lessen is hij ook op de lagere scholen gaan geven. Als Gilde hebben wij de scholen bezocht om ons voor te stellen.”

Alle klassen kregen een blanco katoenen vlag, die ze naar eigen creativiteit mochten beschilderen of bedrukken. De voorstelling moest wel raakvlakken hebben met de geschiedenislessen. Er hingen zo’n 70 prachtige exemplaren, die stuk voor stuk met zorg werden gemaakt.

Sint-Sebastiaansgilde Essen 500 jaar - Vlaggen

Zaterdagmiddag konden de kinderen hun hart ophalen bij de Vlaamse kermis en ’s avonds was er een optreden van Dieter Troubleyn. Zondag werd het Gildebeeld onthuld. Een prachtig bronzen beeld, gemaakt door het creatieve gildelid Ivo Nijs, die voor de onthulling vertelde hoe het beeld tot stand was gekomen. Aansluitend was er Zomerterras met diverse optredens van Hoger Streven, Dofkapel, De Essener Muzikanten, Gildedansen en de Elckerlyc Speellieden. De plotselinge regen drukte de stemming niet, integendeel. Paraplus kwamen tevoorschijn of men schuilde in een van de tenten en ging gewoon door met genieten van deze fijne dag.

Van 7 tot 16 september kan iedereen nog de tentoonstelling van de Gildebezittingen bekijken in de Oude Pastorij. Ook dat is zeker een bezoekje waard!

Foto’s: © Foto’s Broos en Noordernieuws.be

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook45
Twitter
Follow Me
Tweet