Laatste nieuws:
Geslaagd Nieuwjaarsconcert van De Essener Muzikanten

Geslaagd Nieuwjaarsconcert van De Essener Muzikanten

Zondag 22 januari hielden De Essener Muzikanten hun jaarlijks Nieuwjaarsconcert in de zaal van café Volkshuis.

Afscheid Alex Rommers

Dit Nieuwjaarsconcert was tevens het afscheid van hun dirigent Alex Rommers. Alex heeft twintig jaar bij de kapel gespeeld, waarvan acht jaar als meespelend dirigent. Voor Alex is het tijd voor nieuwe uitdagingen, de kapel speelt verder in hun typische Tsjechische stijl.

Erekruisjes

Voor de muzikanten was het een mooi moment om hun leden eens te eren, waarbij veel erekruisjes werden uitgedeeld. Chantal, Deny, Danny en Stan ontvingen een pin voor vijf jaar trouwe dienst. Peter, Dre, John O. en Jan van E. ontvingen een pin voor tien jaar gezellig meespelen. Ad bespeelt al vijftien jaar de flugel bij De Essener Muzikanten en ontving hiervoor een kristallen ereteken. Alex is reeds 20 jaar lid en krijgt een porseleinen ereteken. John D. en Jan A. tikken beide 25 jaar af en krijgen een zilveren ereteken. Maar Gaston spant de kroon met meer dan dertig jaar lidmaatschap en krijgt hiervoor een ivoren ereteken.

Geslaagd Nieuwjaarsconcert van De Essener Muzikanten11

Jan Aernouts

Na het concert restte dan alleen nog het bedanken van Alex voor alle mooie titels die hij hun bezorgde: meerdere keren Belgisch kampioen in de topklasse en een vijfde plaats op het Europees kampioenschap. Aansluitend werd de nieuwe dirigent bekend gemaakt, want Jan Aernouts gaat het stokje overnemen. Jan is al 25 jaar lid van de kapel en dus zeer goed bekend met de muziekstijl. Alex daagde hem meteen uit om dan het laatste nummer maar af te slaan en zo was het cirkeltje weer mooi rond!

Foto’s: Anja van Eekelen

AvE

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.