't Kabaske vindt nieuw onderdak

‘t Kabaske vindt nieuw onderdak

‘t Kabaske is de sociale kruidenier in Essen. Gezinnen die die het financieel moeilijk hebben, kunnen hier kwaliteitsvolle producten kopen aan prijzen die minstens 20% lager zijn dan de winkelprijs. Het is bovendien een ontmoetingsplaats. In 2019 vierde ‘t Kabaske haar 10e verjaardag!

Plotse nood aan andere locatie

Vorige week werd er na een grondig onderzoek beslist dat ‘t Kabaske niet langer in de locatie in de Nollekensstraat kon blijven vanwege onveilige situaties. Zo waren er problemen met de verwarming en de elektriciteit, maar kampte ze ook met wateroverlast.

Oplossing uit de bus gekomen

“De afgelopen dagen werd er druk overlegd met het bestuur van ‘t Kabaske, de gemeente en verschillende andere actoren. Uiteindelijk kwam er een oplossing uit de bus. ‘t Kabaske zal heropenen in het voorste gedeelte van de polikliniek, waarbij de ingang langs de Nieuwstraat zal zijn.”, aldus Brigitte Van Aert (cd&v), voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. De vrijwilligers zetten nu alles op alles in om in te pakken, te verhuizen en opnieuw in te richten en hopen met een week of drie te kunnen openen.

Veel succes in hun nieuwe stek en dat ze snel hun draai mogen vinden in de nieuwe winkel, ontmoetingsruimte, bureau en magazijn!

Bron: cd&v Essen
Foto: ©Google Street View

Facebook100
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!