Laatste nieuws:
Chanel Jaycey Sarigül - Hobby Dansen - Hiphop en Dance Hall

De bijzondere hobby van…. Chanel Jaycey Sarigül!

Bij sommige mensen zit het dansen in de genen en dat uit zich al heel vroeg. Chanel begon op haar vijfde al met dansen en legde zich toe op hiphop.

Vrij dansen

“Bij hiphop kan ik vrij dansen”, legt Chanel (12) uit. “Klassiek ballet is niet mijn stijl, daar kan je niet vrij dansen of lachen en dat past niet bij mij. Ik ben begonnen met kleuterdans in Bergen op Zoom, we woonden toen nog maar net in Essen en kenden verder niemand. Daarna ben ik bij Myrelle gaan dansen. Mijn lerares van school was een van de mensen die Love To Move oprichtte en vroeg of ik bij haar kwam dansen, wat ik gedaan heb.”

Chanel Jaycey Sarigül - Hobby Dansen
©Demmgoodphoto
House of Marqeez

“Love To Move gaf een show en mijn moeder plaatste daarvan filmpjes op haar Facebook. Naar aanleiding daarvan werd ik benaderd door de HipHop Factory in Roosendaal en House of Marqeez in Bergen op Zoom. Bij allebei heb ik auditie gedaan en uiteindelijk gekozen voor Marqeez, omdat ik daar al diverse leeftijdsgenoten kende. Marqeez is meer een familie en ruzies worden meteen uitgesproken, net als onderlinge jaloezie. Ik voelde me er meteen thuis en werd meteen in de groep opgenomen.”

Chanel Jaycey Sarigül - Hobby Dansen

Auditie voor het selectieteam

“Er was een lesrooster waar je een stijl uit mocht kiezen en ik koos hiphop. Dat vind ik het leukst en je danst op de muziek die echt mijn smaak is. Ik heb me ingeschreven voor een selectieteam, waar je auditie voor moest doen. Dat heb ik gedaan, omdat ik meer wilde doen en leren dan alleen hiphop. In het selectieteam zijn nog meer stijlen, bovendien word je gevraagd voor allerlei evenementen, zoals het Jazzweekend in Bergen op Zoom, braderieën, …”

Chanel Jaycey Sarigül - Hobby Dansen

Eigen lichaamsexpressie

“Elke donderdag komt er een choreograaf uit Nederland lesgeven en ondertussen volg ik er al twee jaar les. In die tijd ben ik zelfverzekerder geworden en creatiever op choreografisch gebied, want je moet op alle muziek kunnen dansen. Tegenwoordig is mijn favoriete stijl nog steeds hiphop en daarnaast dance hall. Dit zijn losse stijlen, waar je zelf invulling aan kunt geven en in kunt ontplooien. De choreografie ligt natuurlijk vast, maar je lichaamsexpressie vul je zelf in. Elke dinsdag hebben we een pittige Skunqeez training van Freestyle lerares Shannon. Ze is erg streng, maar ook tegelijk een goede vriendin en vertrouwenspersoon voor ons. Moet ook wel, want soms kletsen we teveel en er moet ook getraind worden, want je komt niet zomaar in een selectieteam. Wij zijn blij met een lerares als Shannon.”

112 Chanel Jaycey Sarigül - Hobby Dansen
Met de bekende choreograaf Dequant
Veertien wedstrijden per jaar

“Ik dans drie uur in de week, waar dat er eerst zes waren en dat wil ik terug uitbreiden. Wedstrijden zijn soms door de week en die zullen dan in overleg met de school gedaan moeten worden. Het liefst doe ik wedstrijden in het weekend, want dan mis ik minder leerstof. Een aantal leerlingen van onze dansschool, waaronder ik, zijn geselecteerd om te mogen wedstrijddansen. Zelf dans ik in het selectieteam ‘Skunqeez’ en heb deze week gehoord dat ik in de top 10 sta in mijn categorie in België en Nederland. De school schrijft alle deelnemende leerlingen in bij UDO (United Dance Organisation). Een vereiste is wel dat je aan alle wedstrijden meedoet en dat zijn er veertien per jaar. Kun je een keer echt niet, dan is dat geen probleem, maar het kost je wel punten om je te kwalificeren voor het N.K., B.K., E.K. en het W.K.”

Chanel Jaycey Sarigül - Hobby Dansen

Kostbare aangelegenheden

“Ik wil opgaan voor het N.K., B.K. en E.K. De eerste is op 25 en 26 april in Druten (Nederland), 9 en 10 mei is het B.K. in Antwerpen en van 29 tot 31 in Kalkar (Duitsland). Dit zijn nogal kostbare aangelegenheden, het weekend Kalkar bijvoorbeeld kost €500,-. Daarom ben ik op zoek naar sponsors die me supporteren, maar ik wil ook best karweitjes opknappen om zo bij te verdienen. Mensen die me zo willen steunen kunnen contact met me opnemen via chaneljaycey.s@gmail.com

NN

Foto’s: Demmgoodphoto, Melissa H., Noordernieuws.be

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook226
Twitter
Follow Me
Tweet