Laatste nieuws:
Spannende GrensCross trekt veel bezoekers

Spannende GrensCross trekt veel bezoekers

Het was alweer de zesde keer dat de Grenscross gehouden werd, met deelnemers uit België, Nederland en Engeland. De weergoden hadden er zelf ook zin in en gaven hun zegen met stralend weer, zodat ze er zelf ook van konden genieten. Er hing een ontspannen, supergezellige sfeer en iedereen genoot zichtbaar.

Patrick Van Beeumen
Patrick Van Beeumen

Diverse klassen

Er waren diverse klassen die het parcours van 450 meter bedwongen: gelegenheidspiloten, geitenrace, grote balken, kleine balken, kidscross, duo’s, driewielers … met in totaal zo’n 300 deelnemers, waaronder 20 vrouwen, in 232 auto’s. “Er zijn regels voor de opbouw van de auto, maar ook voor gordels, helm, …” vertelt Patrick Van Beeumen, één van de organisatoren van dit geweldige spektakel, “we raden ook een nekband aan, in verband met whiplash, maar dat is niet verplicht.”

Dave Vanleijden (4) reed zijn eerste wedstrijd op een quadkar
Dave Vanleijden (4) reed zijn eerste wedstrijd op een quadkar

Voorbereiding

Met vier man werd het weekend ervoor aan de voorbereidingen van de Grenscross begonnen, zoals betonnen platen als afscheiding, een geul voor de veiligheid van de bezoekers, het rijklaar maken van het terrein,… Chiro Den Uil hielp met het opstellen en afbreken van de feesttent en tijdens de cross werd de toog gedaan door carnavalsvereniging Staesi.

Ook Sierra van Tilburg (4) is één van de jongstge deelnemers
Ook Sierra van Tilburg (4) is één van de jongstge deelnemers

Car paint

De jeugd hielp goed mee met het rommelvrij houden: bij iedere vijftig centimeter verzamelde plastic bekertjes, mochten ze iets pakken uit de goedgevulde grabbelton. Daarbuiten konden ze zich vermaken met een springkasteel, grime, een ballonnenplooier en car paint. Hier mochten ze een wagen beschilderen waarmee bij de volgende wedstrijd in Camso gereden zal worden.

foto Xavier Verquin
foto Xavier Verquin
foto Xavier Verquin
foto Xavier Verquin

Fanatieke deelneemster

Tijdens de race raakte één van de deelneemster met haar raceauto in de gracht, waarbij haar pink uit de kom raakte. Ze was boos op het medisch team dat de pink niet wilde terugduwen en haar naar het ziekenhuis verwees, want ze wilde de race gewoon voortzetten.

Kleine en grote balken

De naam groot en klein heeft onder andere te maken met de ervaring van de piloten. Bij deze race mag gebotst en geduwd worden, wat spectaculaire beelden gaf.

Geitenrace

Geen race met geiten, zoals de naam doet vermoeden, maar met eendjes, oftewel: 2pk’s.

Kon je er niet bij zijn? Geniet dan mee met dit stoere filmpje:

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook245
Twitter
Follow Me
Tweet