Tuincentrum Den Donk - 30 jaar - Opendeurdag - Noordernieuws.be.jpgu

Tuincentrum Den Donk viert 30-jarig jubileum!

Al 30 jaar is tuincentrum Den Donk een begrip in Essen en omgeving en zelfs verder weg. Het tuincentrum was vroeger een bloemenzaak, die sinds 1961 bestond en Bloemenhandel Kesteloot heette. De winkel stond al een poosje leeg toen Danny en Rumold Milbou hier hun, nu zo bekende, tuincentrum begonnen.

01 Tuincentrum Den Donk - Opendeurdag - 30 jaar - Noordernieuws.be

“Om te beginnen wilden we alleen de twee serres kopen”, vertelt Danny. “Het was de bedoeling dat we een aardbeienkwekerij zouden beginnen.“ Uiteindelijk kochten ze niet alleen de serres, maar ook het woonhuis met een hectare grond, dat van een andere eigenaar was. Zowel Danny als Rumold hebben een landbouw achtergrond, maar geen tuinbouw. “We hebben het onszelf aangeleerd”, legt Rumold uit, “en hebben hard gewerkt om de benodigde kennis te verwerven. De eerste jaren waren ook best moeilijk, ook in verband met de renovatie van het woonhuis. Maar we hebben geen moment spijt gehad van onze keuze en zouden het zo weer doen. We bouwen een goede band op met onze klanten, zodat we kunnen inspelen op hun wensen.”

11 Tuincentrum Den Donk - Opendeurdag - 30 jaar - Noordernieuws.be

Klanten uit Parijs

De winkel liep goed en het assortiment werd meer toegespitst op perkplanten. “We kregen advies van vroegere leveranciers, wat zeker mee heeft geholpen. We kweken zelf kerstbomen, wel 5 soorten. Na 5 jaar zijn ze verkoopklaar en steken we ze uit, inclusief kluit. In 1989 kwamen we op het idee om geraniumkolommen te maken. We hadden die zelf nog nooit ergens gezien en van het ene idee kwam het andere, met de kolommen als resultaat. Iemand uit Parijs kwam via een leverancier met ons in contact. Al meer dan 10 jaar komt hij de kolommen nu bij ons kopen voor de stedelijke aanplanting rond Parijs!”

16 Tuincentrum Den Donk - Opendeurdag - 30 jaar - Noordernieuws.be

Zelf plantjes kweken

“We hebben nog een Franse klant die, als ze haar ouders bezoekt, haar planten bij ons komt kopen. Het is ook ons streven om onze prijzen zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld: 30 jaar geleden kocht je bij ons 3 geraniums voor 100 BEF. Nu is dat nog steeds maar €2,50 voor drie stuks, ondanks de hogere prijzen van brandstof en potgrond. Dat is mogelijk omdat we de plantjes zelf opkweken in onze serres en geen kosten voor vervoer of verpakkingsmaterialen hebben. Er zijn dan ook steeds meer trouwe klanten die hun weg naar ons weten te vinden.”

Vlnr Danny, Monique, Rumold
Vlnr Danny, Monique, Rumold
Monique

“In april 2011 leerden we Monique kennen. Monique is een volwassen vrouw met een beperking die ons alle dagen bijstaat. Ze komt 7 op 7 en geniet alle dagen van haar bezigheden en is altijd blij als ze aangesproken wordt door klanten, voor wie ze allang geen onbekende meer is.”

Monique
Monique

Jubileum: 10% korting op het totale assortiment

“Op 22 april vieren we ons 30-jarig jubileum. Het wordt een geweldige dag, waarbij we 10% korting geven op het totale assortiment! Alle klanten trakteren we op een hamburger, een pannenkoek en wat te drinken, voor de kinderen is er een springkasteel.” “Ik speel al bijna 30 jaar bij volleybalvereniging Den Donk”, vertelt Rumold, “en bijna al net zo lang sponsoren we de vereniging. Iedere paar jaar krijgen ze een nieuw tenue en afgelopen jaar kregen ze ook een vest. Als tegenprestatie komen ze hier op onze opendeurdag bedienen met hulp van Monique.”

“We werken ook aan een webshop en hopen die op onze Opendeurdag in de lucht te hebben. Dus houd onze website goed in de gaten!”

www.dendonk.be

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook132
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!