Laatste nieuws:
Monique - Den Donk - (c) Noordernieuws.be 018 - HDB_9311

Trots op mijn beroep. Monique Buytaert vertelt!

Alle klanten van tuincentrum Den Donk kennen wel Monique (70), die vrijwel alle dagen aanwezig is om Danny en Rumold te helpen.

Ik woon bij mijn zus

“Sinds april 2011 werk ik hier nu”, vertelt Monique. “Ik woon bij mijn zus Hedwig sinds mijn vader overleed, omdat ik niet alleen kan wonen.” Eigenaresse Rumold legt uit: “Hedwig was hier al klant en vertelde dat dat niet zo simpel was. Ik zei: Stuur Monique maar eens langs, dan zullen we eens kijken wat we voor haar kunnen doen.”

Heel erg verlegen

“In het begin was ik heel verlegen”, herinnert Monique zich, “en durfde niks te zeggen. Maar ik vond het meteen al leuk! Ik mocht allerlei werkjes en opdrachtjes doen. Ook verdwaalde ik wel eens, omdat het hier zo groot is. Nu help ik Danny met het planten, daar wordt ook een machine bij gebruikt. Dat is heel aangenaam werk en ik doe dat graag.”

Veel geleerd

“Zo help ik Rumold en Danny op nog veel meer vlakken en heb hier veel geleerd. Ze kunnen me dan ook voor allerlei dingen inzetten. Als er feestjes zijn kom ik ook heel vaak en alle weken ga ik met Rumold mee naar de volleybal om te supporteren. Ik leer steeds meer mensen kennen, iedereen is ook altijd heel aardig tegen me. Met 2 zussen van Rumold ben ik ook al een paar keer op weekend geweest. Trouwens, bij alle familiebijeenkomsten kom ik ook.”

Officieel zorgboerderij
“Sinds een aantal jaren zijn wij officieel zorgboerderij”, licht Rumold toe. “Elk kwartaal moeten we aangeven hoeveel dagen Monique hier is geweest. Zo is ze ook verzekerd, mocht er iets gebeuren. We worden wel eens gebeld of we nog iemand kunnen gebruiken. Maar Monique is hier vrijwel alle dagen en ik heb geen plek voor nog een persoon.”

In de winter is het koud in de kassen en in de zomer heet, maar dat doet me niks.

.

Ik ben zo gelukkig

“In de winter is het altijd koud in de kassen en in de zomer heet”, zegt Monique, “maar dat doet me niks. Ik ben hier thuis en heel blij. Iedere dag verheug ik me er op om hier weer te komen. Ik woon dichtbij en ben zo op mijn werk. Mijn zus vindt het ook heel fijn voor me, want die ziet hoe gelukkig ik ben.”

Trots op mijn beroep

“Ik ben trots dat ik bijna alles hier kan doen. Planten opbinden zodat je mooie zuilen krijgt, bruine bladeren opruimen, planten water geven, in de winter planten in de serre zetten, dode bloemen verwijderen, … Ik loop hier heel de dag met Danny en Rumold mee om te helpen en te doen wat zij doen. Ik ben er heel trots op dat ik ze zoveel werk uit handen kan nemen.”

LW

Facebook31
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Geweldig dat je hier kan wonen en werken!