Grenscross 2019 Essen

Achtste Grenscross Essen op 12, 13 en 14 april! Kom je ook kijken?

De Grenscross in Essen is al jaren een begrip over de landsgrenzen heen. Deelnemers uit België, maar ook Engeland, Nederland en Frankrijk hebben zich al ingeschreven voor dit jaarlijkse evenement. Editie 8 van de Grenscross wordt dit jaar wederom op het terrein van Sany Logistics gehouden.

Hoofdbestuur Grenscross Essen
Het hoofdbestuur van dit stoere evenement ligt, opmerkelijk genoeg, in de handen van drie vrouwen, Pauline, Hannelore en Kimberly.
“Dit jaar zijn er aanpassingen gedaan”, vertelt Paulien Annys. “Voorheen was de cross voor de jeugd voor de leeftijd 14 tot 16 en 16 tot 18 jaar. Nu zijn de jeugdklasses 13 tot 16 en 16 tot 18. Het is wel verplicht voor 13-jarigen om een begeleider met rijbewijs te hebben, dit als veiligheidsmaatregel. Ben je vóór de cross 18 geworden, dan moet je meerijden met de andere klasses. De kidscross is voor de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.”
 

“Binnen twee weken na start van de inschrijvingen was alles helemaal volzet!”

Grenscross Essen 2019 - Kimberly - Hannelore - Paulien
Vlnr Kimberly, Hannelore, Paulien
Binnen twee weken alle plaatsen volzet

“Op 5 januari startten we met de inschrijvingen en diezelfde dag was al 75% volzet. Binnen twee weken was zelfs alles helemaal volzet. Er was acht man nodig om alle inschrijvingen te verwerken voor 240 wagens en 311 piloten. Want bij de avond- en oefenrit en de urencross mogen de piloten elkaar afwisselen.”

Veiligheid voor alles

“We streven er naar om dit evenement zo veilig mogelijk te houden. Zo zijn er bij iedere vlagger een brandblusser, een branddeken en een vat met water. Er is altijd een medisch team aanwezig en dit jaar zelfs twee ambulances.”

Western thema met prijs voor de best verklede deelnemer

“Dit jaar werken we met een thema: Cowboys en Indianen. De deelnemers kunnen zich buiten de cross in dat thema verkleden en hun auto mag ook in die ‘look’ versierd worden. Maar tijdens de race moeten ze de vereiste veiligheidskleding dragen. De best verklede deelnemer krijgt een prijs. Het evenement wordt in westernstijl aangekleed en op zaterdagavond is er een ‘Coyote Ugly Show’. Dit wordt gedaan door twee dames en een heer. Een live zangeres zal country style muziek zingen om de show te begeleiden.”

Zonder vrijwilligers geen grenscross

“Onze enorme dank gaat uit naar onze partners en geweldige vrijwilligers. Zonder hun hulp en inspanning hadden we dit geweldige evenement nooit kunnen realiseren!”

Evenement dagen
Vrijdag 12 april van 19:00 – 21:00
Zaterdag 13 april van 10:00 – 16:30
Zondag 14 april van 10:00 – 17:30

Inkom
€10,- per dag, €15,- voor het hele weekend.

Adres
Over d’Aa 114, Essen, op de terreinen SANY LOGISTICS. Volg de bewegwijzering voor te parkeren.

LW

Klik hier voor meer artikels over de Grenscross Essen.
Facebook: vzw De Grenscrossers
Website: www.grenscross.be

Facebook1.4k
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!