Laatste nieuws:
Grenscross Essen 2024 - (c) Noordernieuws - HDB_0943u85

Wateroverlast zorgde voor beperkte Grenscross

Het zat de Grenscross niet mee afgelopen weekend. Ondanks wekenlange, enorme inspanningen was het terrein in minder goede staat dan gehoopt.

Slechte staat terrein

Vrijdag was het weer slecht en werd de cross zelfs geannuleerd. Zaterdag werd de helft van het parcours stilgelegd in verband met de slechte staat van het terrein door de wateroverlast. Vrouwen en kinderen reden nog op het kleine parcours.

https://www.noordernieuws.be/wp-content/uploads/2024/04/Grenscross-Essen-2024-c-Noordernieuws-HDB_0940.jpg

Parcours omgelegd

Het team heeft die nacht tot 02:45 overlegd en was vanaf 07:00 alweer aan het werk om het parcours om te leggen en nog meer te verbeteren. Tussen de diverse manches werd groot materieel ingezet om het terrein weer te effenen. Toen De Afdouwers een gecrashte auto van het terrein sleepte, liep die zelfs vast in de modder waardoor er een graafmachine aan te pas moest komen om hem uit de bagger op te tillen.

Grenscross Essen 2024 - (c) Noordernieuws - HDB_1006

Veiligheid

Bij elke manche stond de veiligheid voorop en zodra een twijfelachtige situatie ontstond, werd de rit stilgelegd tot de situatie was opgelost. Ook op het gebied van alcohol werd er opgelet en steekproefgewijs werden er alcoholcontroles uitgevoerd.

Geweldige sfeer

De sfeer leed er niet onder en zowel piloten als het publiek genoot met grote teugen. De zon deed haar uiterste best en zorgde er mede voor dat de laatste dag van de Grenscross absoluut de moeite waard was.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.