Laatste nieuws:
Gert Raijmaekers - Fair Trade Ambassadeur - Noordernieuws.be - DSC_1193u80

Rex en zijn goede doelen!

Je constant bewust zijn van je omgeving, je ecologische voetafdruk en het milieu. Bij Rex zijn ze dat en steunen daarom met hart en ziel goede doelen die hun pijlen daarop richten. En natuurlijk onze plaatselijke middenstand!

FairTrade Ambassadeur

“De goede doelen die we steunen zijn Greenpeace, Oxfam en WWF. Daarnaast zijn we ook gemeentelijk FairTrade ambassadeur in Essen.” vertelt Gert Raijmaekers, uitbater van Rex, “Café’s die een concessie met de gemeente hebben, zijn verplicht 3 FairTrade producten te verkopen. Je mag zelf kiezen welke. Wij verkopen er 25. Al onze wijnen, rum, Cremisse (Baileys), 3 soorten yucca chips, suiker, koekjes, chocolaatjes, koffie, thee, verschillende soorten fruitsappen, … We hebben hier bewust voor gekozen, omdat je kleinschalige bedrijven steunt en weet dat je dan ook zuivere producten hebt.”

Ecologische voetafdruk verkleinen

“We moeten dringend onze ecologische voetafdruk verkleinen. Hier in het café wordt er dagelijks gepoetst met ecologische poetsmiddelen. Greenpeace steunt het milieu, dus dat sluit helemaal aan bij onze overtuigingen. Een ander belangrijke organisatie is het WWF. Er zijn hier ooit mensen geweest, die me met hun verhaal wisten te overtuigen.”

Bij WWF een dolfijn geadopteerd

“Het WWF maakt zich voor veel dingen sterk, onder andere voor een bepaald soort dolfijnen bij China. En ze doen er ook effectief wat aan. Zoals zorgen dat vissers andere netten gebruiken, van het soort waar de dolfijnen zich wel uit kunnen vrij maken. Dolfijnen zijn zoogdieren die, als ze te lang onder water zijn, verdrinken. Ook werken ze aan een verbod bij de lokale overheden om deze dieren op te eten. We hebben bij het WWF een dolfijn geadopteerd, met dat geld zorgen ze voor die netten en oplossingen tegen vervuilingen.”

Plaatselijke middenstand

“Eigenlijk steunen we in hoofdzaak goede doelen, die hun pijlen op het milieu hebben gericht. We steunen ook de plaatselijke middenstand en kopen onze producten zoveel mogelijk in Essen. Wat ook qua vervoer weer minder belastend is voor het milieu. We steunen waar we kunnen de hulpdiensten, het Burgemeestersfeest, Essen For Life en alle jeugdbewegingen. Elke fuif van de jeugdbewegingen die bij ons bekend is, wordt gesponsord door Rex. De gemeente heeft ieder jaar een FairTrade picknick waar we naar toe gaan en we hebben de Vlotter een droogkast geschonken.”

Geschiedenis en heden maken van Rex een zeer sociaal café

“Het is de mengeling van vroeger en de uitbating van heden die Rex tot een zeer sociaal café hebben gemaakt. Door die sociale instelling helpen we het milieu, de dieren, de lokale middenstand en elkaar. We hebben het geluk dat we al die doelen kunnen steunen. We zijn ook bezig met een muzikaal benefiet, om verder te gaan op de ingeslagen weg. Daar wordt nu volop aan gewerkt.”

Closet Sale

“2 keer per jaar organiseren we een Closet Sale, waarbij de bewoners van Essen hun kledij een 2de leven kunnen geven. Dat is een win-win situatie. De koper heeft een koopje, de verkoper krijgt er geld voor en de afvalberg wordt verminderd. De volgende Closet Sale is op vrijdag 30 maart van 17:00 – 21:00. De opbrengst van de standplaatsen gaan naar een goed doel en de huur van de zaal wordt door Rex betaald.”

LW

Facebook55
Twitter
Follow Me
Tweet