Laatste nieuws:
Essense Binnenhoreca gaat weer open! - (c) Noordernieuws.be - 2021

Eindelijk, vanaf morgen mag de binnenhoreca weer open!

Veel hebben er met smart op gewacht, lekker binnen in hun stamcafé een pintje of wat anders drinken en vanaf morgen is het zover!

Essense Horeca open - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3937
Wendy Ommeganck
Ook in de ijssalon kan je lekker een pintje drinken

“Het café zelf gaat voorlopig nog niet open”, vertelt Wendy Ommeganck van café Volkshuis. “Dat zal ongeveer eind augustus worden, in verband met de biljartcompetitie. Vanaf morgen kunnen mensen, behalve op het terras, ook in de ijssalon gaan zitten om wat te drinken. Ik mis de toog enorm en dit is een alternatieve oplossing. Op dit moment zijn we nog op dinsdag en woensdag gesloten, maar de ijssalon is alle dagen open van 13:00-20:00. Deze donderdag hebben we een grote verrassing voor al onze vaste klanten. En elke zondag, van 10:00-12:00 hebben we een leuk, smakelijk koopje voor fietsers, wandelaars en onze klanten. We hebben twee ingangen: via de ijssalon of via de parking Molenheide aan de achterkant. Daar is ook een fietsenstalling, die goed in het zicht ligt. Alle EK matches zijn te volgen op drie grote tv schermen op het terras en op die dagen is er de mogelijkheid om er een lekkere verse hamburger met frietjes bij te bestellen! We zullen meer leuke eventjes organiseren, die kun je zien op @jabbedabbedoe

Openingstijden: maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag 13:00-23:30, zondag 10:00-23:30

Eindelijk, vanaf morgen mag de binnenhoreca weer open!
Marc en Melissa
De Meeuw woensdag al open

Normaal is café De Meeuw op woensdag gesloten, maar deze keer niet! Ook Marc en Melissa verheugen zich erop hun klanten weer te zien en zullen daarom uitzonderlijk morgen geopend zijn!

Openingstijden: dagelijks van 13:00-23:30, woensdag gesloten

Essense Horeca open - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3947
Roland Ariëns
Nieuwe open saloon op terras

“Wij zullen morgen niet geopend zijn,” zegt Roland Ariëns van café De Voerman. “Op dinsdag en woensdag zijn we altijd gesloten. Het extra terras dat we hadden ingericht, zal niet meer worden gebruikt. Het was eigenlijk meer een wachtruimte tot er plaats was op ons gewone terras. Daar hebben we aan de achterkant een open saloon gebouwd, waar mensen bij slecht weer ook kunnen zitten. Sowieso is een groot deel van ons terras overdekt en staan er diverse kotjes waar mensen privé kunnen zitten. Omdat veel mensen graag buiten zitten, zijn de kotjes voorzien van warmtelampen en dekentjes voor als het koud is. Tijdens het EK zullen er op het terras en binnen tv schermen staan, maar alleen voor de België-Nederland wedstrijden. Op dit moment hebben we nog aangepaste openingstijden, maar zodra corona voorbij is heffen we de sluitingstijden weer op.

Openingstijden: maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag 17:00-23:30, zondag 15:00-23:30

Essense Horeca open - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3953
Gert Raijmaekers
Deze maand op maandag geopend

“Sinds de terrassen weer open zijn, hebben we weer veel mensen gezien sinds vorig jaar en dat was geweldig”, straalt Gert Raijmaekers van café Rex. ”Vanaf morgen kunnen mensen ook weer binnen zitten en mogen ze aan de toog bestellen, niet zitten. Bestellen mag, omdat het een eenmanszaak is. We kijken vol verwachting uit naar het EK. Er wordt dan buiten een scherm geplaatst, zodat de mensen op het terras, maximaal vijftig, daar naar het voetbal kunnen kijken. We moeten wel de maatregelen volgen en voorzichtig zijn, maar we moeten niet bang zijn. Gezien de verwachte drukte is reserveren echt wel nodig, dat kan via WhatsApp op nummer 0495.422.394. Vanaf juli zijn we weer op maandag gesloten, deze maand niet, vanwege het EK.

Openingstijden: dagelijks van 15:00-23:30, vanaf juli op maandag gesloten

NN