Laatste nieuws:
Bjorn en Tijs maken Reportages over Land- en tuinbouw bedrijven
Bjorn (links) en Tijs

Bjorn en Tijs brengen bezienswaardigheden in beeld

Bjorn Van Endert (15) en Tijs Cuypers (16) zijn geen onbekenden. Afgelopen winterperiode gingen ze met de fiets op pad en reden door een aantal gemeentes, om alle verlichting in beeld te brengen. En nog steeds zijn ze bezig voor hun groep ‘Actief Noord’.

Verschillende land- en tuinbouwbedrijven

De jongens zijn na hun verlichtingstocht begonnen met verschillende bezienswaardigheden in beeld te brengen, waaronder Natuurgebied De Maatjes (Wuustwezel), verlaten dorp Doel (Beveren) en uitkijktoren De Stapper (Kalmthout). Momenteel zijn ze aan het rondtoeren naar verschillende land- en tuinbouwbedrijven, om een kleine reportage te maken van hoe het er op zo’n bedrijf aan toegaat. Zo zijn ze in mei naar Het Boerenijsje (Loenhout) gereden om in beeld te brengen wat ze allemaal doen op hun crèmerie/boerderij.

Boomkwekerij

Begin juli zullen de jongens naar Boomkwekerij Wouters (Wuustwezel) trekken om te gaan filmen van wat er allemaal gebeurt op een boomkwekerij.Zo zal je in de video informatie krijgen over waarom het belangrijk is om enkele percelen met bloemen in te zaaien, hoe een sproeimachine werkt, … Ook zijn ze nog van plan om naar andere landbouwbedrijven te gaan, zoals kippen- en varkenshouderijen en andere tuinbouwbedrijven die, buiten een boomkwekerij, ook iets anders kweken. Hieronder foto’s van Boomkwekerij Wouters, waar ze dus in juli gaan filmen.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Heel belangrijke sectoren

Bjorn en Tijs proberen met het filmen van de verschillende land- en tuinbouwbedrijven de mensen te laten inzien dat de land- en tuinbouw heel belangrijke sectoren zijn in ons leven. De landbouwers hebben we nodig voor ons voedsel en landschap. Zonder de boeren zullen we geen vlees kunnen eten, geen lekker vers glas melk kunnen drinken of niet van de mooie landschappen kunnen genieten. Landschappen waar dan weer vele vogel- en diersoorten leven.

We kunnen ze niet missen!

Zonder de tuinbouw hadden we nooit een haag rondom en geen beplanting in onze tuin en werd onze tuin niet mooi onderhouden. Ook zorgen zij ervoor dat er landschap overblijft waar ze hun heesters, bomen, planten en bloemen kweken. Zij zorgen eveneens dat er vogel- en diersoorten blijven bestaan. En dit willen ze in beeld brengen, namelijk dat wij de land- en tuinbouwers NIET kunnen missen! Hier onder zie je foto’s van Het Boerenijsje in Loenhout.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Wil je dat Bjorn en Tijs jouw bedrijf in beeld brengen?

Dit zullen ze doen via reportages om te laten zien wat een mooie sector het is en hopelijk stappen er meer mensen in de land- en tuinbouwsector. Ben je benieuwd naar de reportages? Of wil je alles van Bjorn en Tijs op de voet volgen? Dan kan je hun facebook groep/pagina of Instagram account volgen! Heb je zelf een bedrijf in de land- of tuinbouwbedrijf in de regio Wuustwezel, Stabroek, Kalmthout of Essen dat je graag in beeld wil brengen? Stuur ze dan een mailtje via actiefnoord44@gmail.com.

Facebook
Instagram

Foto’s: Bjorn Van Endert, Tijs Cuypers

BVE