Laatste nieuws:
Bjorn en Tijs rijden 'Lichtjesroute'2Bjorn en Tijs rijden 'Lichtjesroute'2
©Peggy Imbert

Bjorn en Tijs rijden ‘Lichtjesroute’

Bjorn Van Endert (15) las in HLN dat de #Zorgvoorlicht werd aangekondigd. Bjorn besloot hier dieper op in te gaan en wilde een route maken voor de gemeente Wuustwezel.

Route door de straten van Wuustwezel

“Aan Tijs Cuypers (16) uit Stabroek vroeg ik of hij hier aan mee wilde doen,” vertelt Bjorn.” Hij ging meteen akkoord en samen hebben we een route uitgestippeld door de straten van Wuustwezel. We hebben die route gedeeld op onze facebookgroep, die ondertussen 517 leden heeft, en in de groep van de gemeente. Daar hebben we de vraag gesteld aan de bewoners langs die route, om een kaarsje of lichtje buiten te plaatsen. We zouden die route dan met de fiets maken, foto’s trekken van alle lichtcreaties en die in onze groep delen.”

Vraag uit andere gemeentes

“Eigenlijk was het plan om die route alleen in de gemeente Wuustwezel te maken. Maar Tijs vroeg waarom we niet ook naar Stabroek zouden gaan. Dus zondag 8 november reden we een route door Stabroek en op maandag 9 november nog een route deels door Stabroek en Hoevenen. Ondertussen groeide onze groep zo enorm, dat de vraag uit andere gemeentes kwam of we daar ook konden gaan fotograferen. Dus afgelopen donderdag, 12 november, zijn we naar Sint-Job gereden om daar ook foto’s te maken.”

151,6 kilometer!

“Maar daar houdt het niet mee op. We zijn nog van plan om zaterdag 21 november naar Kapellen te gaan en zaterdag 28 november naar Kalmthout. In Wuustwezel hebben we drie avonden rondgereden, op dinsdag 3 november in Gooreind, woensdag 4 november deels Gooreind en deels Wuustwezel en donderdag 5 november deels Wuustwezel en in Loenhout. We hebben daar ongeveer een 760 foto’s gemaakt. Zondag 8 november waren we in Stabroek Stabroek en maandag 9 november ook nog deels in Stabroek en Hoevenen. Daar hebben we ongeveer een 400 foto’s gemaakt. In Sint Job zijn we donderdag 12 november geweest en hadden we ongeveer 200 foto’s. Ondertussen hebben we 151,6 kilometer afgelegd!”

Ook PITO Stabroek doet mee

“Tijs en ik gaan naar de middelbare school PITO Stabroek en we vroegen of ze ook wilden meedoen, want we kwamen er op onze route in Stabroek langs. Ik kreeg een mail terug dat ze dat zeker wilden doen! Ze hebben voor op de parking van PITO een hek gezet met daar aan een banner van PITO met kerstlichtjes er omheen. Ook maakten ze een hart met daarin “Samen Sterk” en lichtjes er rond. Bovendien werd er met een projector hartjes geprojecteerd op het huis van de conciërge.”

Bjorn Van Endert

Foto’s: Bjorn Van Endert, Tijs Cuypers, Peggy Imbert

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook97
Facebook
Twitter