Laatste nieuws:
Paasmarkt Essen 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_3489u

Paasmarkt Essen druk, gezellig en zonovergoten

Het was zoals altijd gezellig snuisteren en wandelen op de Paasmarkt. Nieuw dit jaar was het ‘Zorgstraatje’.

In het ‘Zorgstraatje’ waren 10 zorg-en G-initiatieven samengebracht. Een perfecte manier om de geboden zorg in Essen onder de aandacht te brengen en bezoekers konden meteen terecht met hun vragen.

123 Paasmarkt Essen 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_3510

Gerard Meeusenmuseum

Het Gerard Meeusenmuseum had de deuren geopend en geïnteresseerden konden de opnieuw ingerichte beroepenkamer bewonderen. In plaats van de diepe kasten die er voorheen stonden, waren de voorwerpen die gebruikt werden bij de diverse beroepen in mooie vitrinekasten uitgestald. Gebruiksvoorwerpen van kappers, diamantslijpers, loodgieters, … Ook spelletjes en andere dingen die mensen gebruikten in hun vrije tijd, zoals kaarten. Deze nieuwe rangschikking zorgt voor veel meer ruimte. Als u wilt komen kijken, het museum is elke vrijdagochtend geopend in de maanden mei t/m oktober, van 09:00-12:00.

177 Paasmarkt Essen 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_3564

Dofkapel

’s Morgens werd in het gemeentehuis de 76ste uitgave van ‘De Spycker jaarboek 2019’, tevens de eerste kleureneditie, gepresenteerd aan het publiek. Dofkapel trad op om dit vrolijk muzikaal te omlijsten. Daarna trok Dofkapel over de Paasmarkt en deed alle cafés aan, die dit feestelijke initiatief sponsorden met consumpties, vloeibare en eetbare.

189 Paasmarkt Essen 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_3576

De hete zon maakte dorstig en de terrassen zaten dan ook vol. En inderdaad, na een paar pintjes voelde je je een ander mens!

Paasmarkt druk, gezellig en zonovergoten

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook94
Twitter
Follow Me
Tweet