Laatste nieuws:
Een 'Zorgstraatje' op de Paasmarkt in Essen

Een ‘Zorgstraatje’ op de Paasmarkt in Essen

Tijdens de jaarlijkse Paasmarkt kwam je voor de eerste keer een ‘Zorgstraatje’ tegen

In dit straatje waren 10 verschillende zorg-en G-initiatieven samengebracht. “We spreken dezelfde doelgroep aan”, vertelde Brigitte Van Aert (CD&V), één van de initiatiefnemers van het zorgstraatje. “Door samen in één straatje te staan, komen we duidelijk in beeld en versterken we elkaar.”
Vertegenwoordigd waren Vzw De Rommeshoef, G-gym Gympuls, Oak Tree projects, Perron-Geluk, Love To Move, Rode Kruis, Abbeyfield, ‘t Creatief Hoekske, Crea-t-uur en De Vlotter. “De marktbezoekers vonden het alvast enorm fijn en kregen zo een mooi overzicht wat Essen op het gebied van zorg allemaal te bieden heeft.”

“Voor mij als schepen van G-beleid, was dit mijn eerste zichtbare actie. Daarnaast hebben we een G-overleg opgestart waarbij we alle G-initiatieven en geïnteresseerden bij elkaar hebben gebracht, om elkaar beter te leren kennen, samen met de diensten uit de verschillende levensdomeinen: jeugd, sport, onderwijs, wonen, welzijn en werk. Het eerste overleg was hartverwarmend. Sommige leerden elkaar voor het eerst kennen en het was geweldig om de passie, die we allemaal delen, bij elkaar terug te vinden. We sloten de avond af met ‘je bent pas echt beperkt, als je niets leert van mensen met een beperking …’ Begin juni plannen we een tweede overleg.”

BVA

Facebook54
Twitter
Follow Me
Tweet