Laatste nieuws:
Bulkenaar locatie nieuwe Bravis ziekenhuis

Bulkenaar locatie nieuwe Bravis ziekenhuis

Dinsdag werd bekend gemaakt dat het nieuw te bouwen ziekenhuis op de Bulkenaar (het gebied tussen de A58 en woonwijk Tolberg) komt. Vanaf 2025 wordt alle spoedeisende en complexe klinische ziekenhuiszorg op deze nieuwe hoofdlocatie verleend. Er blijft een polikliniek in Bergen op Zoom.

In een persconferentie lichtte de raad van Bestuur hun keuze toe. “Na toetsing aan de selectiecriteria zijn er verschillende redenen waarom Bulkenaar de voorkeurslocatie is. Bulkenaar ligt in een zoekgebied met meer ontwikkelingsmogelijkheden en biedt een grotere flexibiliteit in de toekomst.”

Goede en juiste zorg

Wethouder Toine Theunis: “We hebben altijd gezegd dat voor ons de juiste en goede zorg voor de patiënten in de hele regio het belangrijkst is. Ik ben vooral trots op de ambtenaren die geweldig werk hebben verricht en op het college en de raad die mij het volledige vertrouwen gaven. Het was geen makkelijke klus om een locatie te vinden die perfect aansluit bij de eisen van Bravis. Samen met Bravis en Bergen op Zoom gaan we werken aan zorg die toegankelijk en goed is voor alle patiënten in de regio.

Met de komst van het nieuwe ziekenhuis op de Bulkenaar, wordt ook de ontsluiting van Tolberg opgepakt. De benodigde nieuwe aansluiting op de A58 voor het nieuwe ziekenhuis kan dan meteen dienen als nieuwe ontsluiting voor de wijk Tolberg.

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay

Facebook2
Twitter
Follow Me
Tweet