Laatste nieuws:
Gezocht materiaal uit Tweede Wereldoorlog

Gezocht: materiaal uit Tweede Wereldoorlog

In oktober 2019 herdenken we de bevrijding van Essen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De werkgroep is op zoek naar extra materiaal en organiseert een inzameldag op 12 mei.

Deel je ervaringen

In de schoot van het gemeentebestuur is een werkgroep druk bezig om iets speciaals te maken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van Essen. Ze kunnen nu al gebruik maken aan een schat van informatie maar zijn nog op zoek naar extra materiaal.

Heb je nog oude foto’s, dia’s, objecten of verhalen van jouw ouders of grootouders? Maakte je de oorlog zelf mee en wil je deze ervaringen graag delen?

Snuister eens op je zolder, ga eens door je kasten en schuiven, misschien kom je nog iets tegen dat je kan uitlenen aan de werkgroep.

Inzameldag

Kom op 12 mei naar de inzameldag in GC de Oude Pastorij. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Het is zeker niet de bedoeling om objecten permanent te verwerven. Ter plaatse digitaliseren wij jouw foto’s of nemen jouw verhaal op voor latere verwerking.

Meer info

Ben je op 12 mei niet vrij maar wil je toch graag meehelpen? Neem dan contact op met de Vrijetijdsbalie (03 670 01 56 of vrijetijd@essen.be).

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook65
Twitter
Follow Me
Tweet