Laatste nieuws:
A Sky full of Stars - Noordernieuws.be - 75

Meer dan 70 kinderen zingen bij A Sky full of Stars

Op zondag 25 november treden meer dan 70 leerlingen van lagere scholen uit Essen op in de Onze-Lieve-Vrouwe-kerk (Centrum). Samen met popkoor Akkoord uit Roosendaal geven ze een concert met de naam A Sky full of Stars. De opbrengsten van het concert worden gedoneerd aan de kinderafdeling van het AZ Klina in Brasschaat.

Afgewisseld met het popkoor zingen de kinderen een uur lang popnummers en ballads van Coldplay tot Claudia de Breij, van Katy Perry tot Herman van Veen.

De kinderen, leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, van de lagere scholen College, Mariaberg en Sint-Jozef repeteren sinds september in zes groepen onder begeleiding van Pauline Grootenboer. Naast het komende concert treden ze kort op bij het Winterfeest in Essen op 16 december en bij de kerstvieringen van hun eigen scholen. De samenwerking met het volwassen popkoor Akkoord (onder leiding van Annalisa Schmad en met begeleiding van pianist Polle Dujardin) is uniek. Er zijn inmiddels iets meer dan 300 plaatsen gereserveerd.

De Klina zal zeer goed vertegenwoordigd zijn bij het concert door, onder andere, het hoofd Verpleegkundige Pediatrie en Neonatologie Marijke Michielsen en door de hoofdarts van de Klina, Christine Cuyt. Marijke Michielsen heeft al laten weten een mooie besteding te hebben voor het geld dat deze middag zal opbrengen. Dit zal ze tijdens het concert toelichten.

De deuren van de kerk gaan om 13.30 uur open, kaarten zijn aan de deur te koop voor 4 euro. Plaatsen kunnen ook vooraf gereserveerd worden via de mail: schoolkoren.essen@gmail.com

Aanvang concert: zondag 25 november, 14.00 uur, Nieuwstraat 50-52, Essen

PG

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet