80 kinderen zingen de sterren van de hemel!

80 kinderen zingen de sterren van de hemel!

Zondag 25 november presenteerden 80 kinderen en popkoor Akkoord ‘A sky full of Stars’ in de bomvolle Onze-Lieve-Vrouwe-kerk (Centrum). De kinderen, leerlingen van het College, Mariaberg en Sint-Jozef, hadden in aparte groepen geoefend. Gisteren zongen ze voor het eerst met elkaar, maar het was alsof ze dat al veel langer deden.

Zeer gevarieerd programma

De leerlingen, in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar hebben in 6 groepen sinds september gerepeteerd onder leiding van Pauline Grootenboer. Een uitgebreid en gevarieerd aanbod van popnummers en ballads kwam aan bod, afgewisseld met optredens van popkoor Akkoord (onder leiding van Annalisa Schmad en met begeleiding van pianist Polle Dujardin). De opbrengst van deze middag was bestemd voor de kinderafdeling van AZ Klina.

Virtuele bril voor afleiding bij pijnlijke handelingen

Het hoofd Verpleegkundige Pediatrie en Neonatologie, Marijke Michielsen, dankte Pauline Grootenboer en alle kinderen die deze middag zongen voor andere, zieke, kinderen. Het bij elkaar gezongen bedrag zal worden besteed aan een ‘virtual reality bril’, om kinderen af te leiden bij pijnlijke handelingen, zoals wondverzorging, injecties, ….

Jarige Olivia
Jarige Olivia

Een van de zangertjes, Olivia, was jarig. Maar ze had er thuis op aangedrongen dat ze toch deel wilde nemen aan deze geweldige middag. Olivia werd in het zonnetje gezet en alle aanwezigen zongen uit volle borst ‘Lang zal ze leven’.

Groot bedrag

Geert Vandekeybus, directeur basisschool College, overhandigde de cheque van €1000,- aan Marijke, die enorm blij was met dit grote bedrag. Bij de uitgang konden de aanwezigen ook nog een donatie doen, wat de totale opbrengst van deze middag bracht op €1500,-! Een enorm bedrag dat heel goed besteed zal worden ten bate van de zieke kinderen in AZ Klina. De muzikale middag werd afgesloten met de toepasselijke song van ‘Heal the world’ van Michael Jackson.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook129
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!