Laatste nieuws:
Stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan AZ Klina

Stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan AZ Klina

Stichting De Kleine Strijders reikt AZ Klina de hand. Samen willen we een ziekenhuisverblijf voor jonge patiëntjes en hun omgeving zo aangenaam mogelijk maken. Dankzij Toon Verheijen en Joyce De Sager van De Kleine Strijders, krijgen de patiëntjes én hun ouders bij een overnachting op de kinderafdeling voortaan een geschenkje.

Een vroeg kerstcadeau

Het leek een vroeg kerstcadeau: Toon Verheijen en Joyce De Sager van De Kleine Strijders schonken speelgoedpakketten aan de kinderafdeling van AZ Klina. Die zijn bestemd voor de kleine patiëntjes en hun broertjes en zusjes, terwijl de ouders een verzorgingsset krijgen. Marijke Michielsen, hoofdverpleegkundige op de kinderafdeling, is in de wolken met het gulle gebaar. “Dit is een prachtig initiatief, dat we in de toekomst samen verder gaan uitwerken”, zegt Marijke Michielsen. “We zijn de stichting erg dankbaar dat we onze patiëntjes, hun ouders en broers en zussen met kleine attenties en speelgoedjes extra kunnen ondersteunen. De Kleine Strijders hanteren de leuze ‘Zodat elk kind, kind kan zijn’. Ook bij AZ Klina doen we daar alles aan.”

Mooie momenten voor het hele gezin

Op dat vlak speelt Greet Augustyns, spelbegeleider op de kinderafdeling, een grote rol. “Ik probeer elk kind het juiste aan te reiken: dat kunnen blokjes zijn, maar ook kleurplaatjes of een boekje”, zegt Greet Augustyns. “In ons atelier kunnen ze zich creatief uitleven. Als het kind begint te spelen en zich amuseert, zal het zich automatisch beter voelen. En dat straalt positief af op de ouders. Met deze speelgoedpakketten gaan ze heel blij zijn. Dit gaat mooie momenten opleveren voor het hele gezin.”

Een aangenamer ziekenhuisverblijf

Als oprichters van Stichting De Kleine Strijders, hebben Toon Verheijen en Joyce De Sager zelf ervaren hoe stressvol een ziekenhuisopname kan zijn voor kinderen en hun omgeving. “In september 2016 kregen we een tweeling”, zegt Joyce. “Alles ging perfect, tot bij Maartje een hartruis werd vastgesteld. Ze bleek een zware hartafwijking te hebben en werd met spoed naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven gebracht, waar ze maandenlang op intensieve zorgen verbleef. De zorg voor Maartje was fantastisch, maar we merkten weinig aandacht voor de ouders, broers en zussen, terwijl zij het wel mee dragen. Daarmee willen we geen enkel verwijt maken, naar geen enkel ziekenhuis. Met onze stichting willen we een ziekenhuisverblijf aangenamer maken en de stress wat wegnemen.”

Strijdersmedailles

Dat doen Toon en Joyce met allerlei kleinere projecten. “Onze speelgoedpakketten zijn zo samengesteld dat de zieke kindjes samen met hun boers en zussen kunnen spelen”, zegt Toon. “Ze krijgen ook strijdersmedailles. Voor de ouders voorzien we verzorgingssets. En we werken nog aan een dagplanner, die het kindje samen met zijn ouders of de verpleging kan invullen en waarop het ook kan aangeven hoe het zich voelt.”

Bron en foto’s: AZ Klina

Facebook233
Twitter
Follow Me
Tweet