Laatste nieuws:
Martine-de-Weerdt-schrijft

Spraytan

Dat mijn dochter Bio-esthetiek zou volgen was al van kindsbeen duidelijk. Ze smeerde graag met make-up en potjes. Dat ze op zevenjarige leeftijd al figuurtjes tekende in mijn met crème ingewreven zwangere buik, gaf haar gave voor bodypaintings reeds vroeg weer. Tijdens haar opleiding mocht ik meermaals proefkonijn zijn. Zo kreeg ik al gelnagels, verlengde wimpers, epilatie e.d. en ze vroeg me recent om weer eens te fungeren als model. Dit keer wilde ze me een mooi bruin kleurtje aanmeten. Tof, want vakantie zit er voorlopig niet in.
Op school neemt ze me me naar een lokaal waar een elektrisch spuitpistool al klaar staat. Ik word dan even bang: ik voel me een auto die herspoten dient te worden.
Ik mag in geboortetenue plaats nemen in de cabine waar mijn dochter hopelijk als volwaardig carrossier de body onder handen gaat nemen. Gezien alle onderdelen netjes gespoten dienen te worden, moet ik houdingen aannemen die een humorist de nodige inspiratie zouden kunnen geven voor een volledige one-man show. (Alex Agnew…voel u geroepen)
Zie het een beetje zoals een auto: de binnenkant van de deuren dient ook gespoten te worden.
Na het spuitwerk worden we net zoals bij de garage droog geblazen. (droogfase 1)
Toch nog plakkerig mag ik voorzichtig terug de kleren aan om zo nog een uurtje of vier (Zoals een auto in de garage) verder op te drogen (lak moet uitharden nietwaar).
Daarna zou een wasbeurt alle plekken en strepen moeten verwijderen, met een egaal kleurtje als resultaat. En dat hoop ik zozeer want zit momenteel nog in droogfase 2 en menig giraf/ zebra zou jaloers zijn. want ik zie meer strepen dan op het voetbalveld van club Brugge.
Met deze:
Deze oldtimer is netjes herspoten, ze blinkt als nieuw…
Zou zeggen tegen het lief, ik kan tegen een stootje.
Verder ga ik iedereen wijsmaken dat ik een weekend op de boot van vrienden heb gezeten.
‘Tussen de regenbuien zo een goed weer gehad, niet te geloven!’
Maar dan had ik dat niet online moeten zetten zeker?

Martine de Weerdt

Facebook105
Twitter
Follow Me
Tweet

3 Reacties

  1. Weer mooi Martine

  2. Zoals telkens weer, uw columm’s… om naar uit te kijken