Laatste nieuws:
Sportkamp Excelsior F.C. Essen trekt recordaantal deelnemers - Noordernieuws.be

Sportkamp Excelsior F.C. trekt record aantal deelnemers

Vandaag ging het 14de Sportkamp van Excelsior F.C. van start. Ook dit jaar organiseerden jeugdcoördinator Franky Nelen, Maggi Hoppenbrouwers, Pieter Jan Testers en Sanjee Konings, deze geweldige week.

Franky Nelen
Franky Nelen

Ieder jaar iets nieuws

“We zijn in december al met de voorbereidingen begonnen,” vertelt Franky. “Ieder jaar proberen we iets nieuws in te plannen en voor dit jaar werd dat levend tafelvoetbal. Normaal hebben we zo’n 100 tot 115 deelnemers, dit jaar zijn dat er maar liefst 145! We kiezen in de Paasvakantie altijd de week waar vijf dagen in zit, dus zonder Paasmaandag. Dit jaar is het de eerste keer dat Paasmaandag na die twee weken is. In overleg met de ouders hebben we de week gekozen, die het gunstigst uitkwam voor de kinderen en hun ouders.”

Wannes Boom (7) verheugt zich op De Efteling, De Deugeniet en de springkussens
Wannes Boom (7) verheugt zich op De Efteling, De Deugeniet en de springkussens

40 vrijwilligers

“We kunnen rekenen op veertig vrijwilligers: de trainers, de koks en de chauffeurs. Dat is natuurlijk geweldig, zonder hen hadden we het nooit gered. De activiteiten gaan door hier bij Excelsior, de Heuvelhal, de tennishal van Kristof Costermans en Wim Kusterman en de sporthal van de Potlodenschool. Het vervoer van en naar de diverse locaties wordt gedaan door de diverse ouders, wat ook geweldig is!”

Activiteiten

Het Sportkamp omvat heel wat activiteiten: springkasteel, veldtraining, krattenvoetbal, parcours en snelheidsmeter, levend tafelvoetbal, technische training en tennis. “Op dinsdag gaan we met groep 1 t/m 3 naar Den Deugeniet in Ekeren, een binnenspeeltuin. Maar dat is nog niet alles: op donderdag gaan we met de hele groep én begeleiders naar de Efteling!”

Regi Mies (10) vindt alles leuk
Regi Mies (10) vindt alles leuk

Bijna 500 leden

Excelsior F.C. groeit gestaag. Waar er drie jaar geleden 350 leden waren, zijn dat er nu zeker 480. “We breiden uit en weigeren niemand.” legt Guy Gommeren, Technische Verantwoordelijke Jeugdopleidingen, uit. “Hebben we op een gegeven moment teveel leden, dan maken we er gewoon een ploeg bij. Zo kan iedereen elk weekend voetballen.”

Guy Gommeren (l) en Franky Nelen
Guy Gommeren (l) en Franky Nelen

Er zijn zo’n 50 trainers bij Excelsior. “We hebben 23 jeugdploegen en die hebben allemaal 2 trainers: een vaste en een hulptrainer. Op die manier kan er bij ziekte altijd getraind worden. Organisatorisch vergt dat veel, maar we doen het met overtuiging en veel liefde. Elke speler wordt gevolgd en 3 keer per jaar geëvolueerd, zodat hij/zij in de juiste ploeg en op het juist niveau speelt.”

Vlnr de koks Guy Braat, Stan Uytdewilligen, Ludo Van Hooydonck, Patrick Suykerbuyck
Vlnr de koks Guy Braat, Stan Uytdewilligen, Ludo Van Hooydonck, Patrick Suykerbuyck

“Wij willen onze dank uitspreken aan al die geweldige vrijwilligers, die zo hard meewerken aan het succes van het Sportkamp. Ook gaat onze speciale dank uit naar de lagere school van het College voor hun steun!”

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook129
Twitter
Follow Me
Tweet