Laatste nieuws:
Kapel De Verrezen Heer per 1 januari 2018 niet meer in gebruik

Kapel De Verrezen Heer per 1 januari 2018 niet meer in gebruik

Kapel De Verrezen Heer aan de Heikantstraat is een bijkapel van de Sint-Antoniuskerk van Padua in wijk Staatsie. Deze werd in 1969 gezet voor de oudere bewoners van de Heikant. Er was namelijk toen nog geen viaduct naar Essen en dat maakte het moeilijk naar de Staatsie te gaan.

Kapel De Verrezen Heer per 1 januari 2018 niet meer in gebruik

De kapel wordt aan de kleuterschool overgedaan

“Op Heikant woonden in die tijd ruim 1800 mensen en ieder weekend kwamen er zo’n 500 mensen naar de dienst”, herinnert pater Willemsen zich, “dat is inmiddels teruggelopen naar 30 mensen. Daar zitten ook wel mensen bij uit Hoek, Wildert en Essen, omdat hier een vroege mis wordt gehouden. Ondanks dat is het aantal te laag, er is te weinig draagkracht. De kapel was om te beginnen ook twee keer zo groot en 8 jaar geleden werd de helft al afgestaan aan de kleuterschool. Oorspronkelijk zou er op de plaats waar de bib was een kerk komen. Gezien het aantal bezoekers nu, is het maar goed dat dat niet is gebeurd.”

Kapel De Verrezen Heer per 1 januari 2018 niet meer in gebruik

Pastoor gaat met pensioen

“Vorig jaar is er geflyerd op de Heikant met een oproep om van gedachten te komen wisselen: de pastoor gaat met pensioen, we moeten nu zelf de taken op ons nemen en welke ben je bereid te doen? Helaas meldde zich voor het secretariaat niemand aan en juist die administratie is het vertrekpunt van alles: de correspondentie met andere parochies, aanvragen doopceel, uitvaarten, vormsel, eerste communie, … Er zou dus geen aanspreekpunt meer zijn. Op vraag van het bisdom doe ik het nog tot eind dit jaar.”

Kapel De Verrezen Heer per 1 januari 2018 niet meer in gebruik

Afscheidsviering op zondag 31 december 2017

“Op 1 juli 2016 ben ik op pensioen gegaan, toen ik 75 was. De bisschop gaf me de keus om nog 5 jaar aan te blijven, wat ik deed. Er is al eerder sprake geweest de kapel te sluiten vanwege te weinig mensen, ik heb dat altijd tegen kunnen houden. Maar per 1 januari 2018 is de kapel definitief gesloten, dat werd eind 2016 beslist. 31 december is op zondag, dan is de Afscheidsviering. Daarna wordt de kapel door het bisdom aan de kleuterschool overgedaan.”

Parochiezaal blijft in gebruik
Ondanks dat de kapel gesloten wordt, blijft de Parochiezaal in gebruik. De zaal krijgt een grondige opfrisbeurt en is te huur voor feesten, evenementen, babyborrels, communiefeesten, … Voor meer informatie of huren van de zaal kunt u terecht bij beheerder Silvio Van Oevelen op 04/86 635 277 en via de facebookpagina.

NN

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet