Laatste nieuws:
Dirk van Turnhout (Jack Woods) - Deze week voor het laatst live in Essen - HDB_1181

Laatste week live optredens Dirk Van Turnhout

Als sinds 21 maart zingt Dirk Van Turnhout, alias Jack Woods, de mensen live vanaf Facebook toe. 90% van het genre is Country and Western en op aanvraag zingt Dirk ook wel Nederlandse nummers.

Twee nummers vanuit mijn raam

“Het is een nare tijd en heel veel mensen zaten thuis”, vertelt Dirk. “Ik wilde iets bijdragen en op een gegeven moment kwam ergens een algemeen bericht: ‘We gaan morgen om 12:00 allemaal uit ons raam het nummer ‘You’ll never walk alone’ zingen’, plus het verzoek om een wit laken buiten te hangen. Ik heb toen twee nummers vanuit mijn raam gezongen, natuurlijk ‘You’ll never walk alone’ en ‘Rollercoaster’. De buren hebben toen heel enthousiast gereageerd. Daarna heb ik nog een keer op straat gezongen, maar daar kwam heel veel volk op af. Er kon geen auto meer door.”

Elke dag ‘live’ op Facebook

“Daarom heb ik beslist om zoiets niet meer spontaan te doen en ben vanaf dat moment alle dagen ‘live’ gegaan of Facebook. Elke dag om 14:00 zing ik de mensen toe vanaf Facebook. Die filmpjes werden en worden ontzettend vaak bekeken, er was duidelijk nood aan afleiding. Vaak feliciteerde ik ook de jarigen van die dag bij zo’n optreden. Het was wennen om via je camera mensen toe te zingen, heel apart, maar ook wel erg leuk. Ik werd ook gevraagd om op te treden bij wzc De Bijster, wat ik twee keer heb gedaan en ook een keer bij de serviceflats in de Maststraat. Vanzelfsprekend waren dat gratis optredens, want een dankbaarder publiek kun je niet hebben. Ik heb dat heel graag gedaan en als het uitkomt, zal ik dat zeker vaker doen.”

Nieuwe, geweldige uitdaging

“Dit is de laatste week dat ik mijn dagelijkse optreden doe op Facebook. De druk van de lockdown is wat verminderd, mensen gaan weer naar hun werk, dus de behoefte ligt niet meer zo hoog. Bovendien zijn mijn vrouw Daniëlla een ik aan een nieuwe, geweldige uitdaging bezig en die voorbereidingen nemen veel tijd in beslag. Het laatste live optreden zal hier in de straat zijn, maar de exacte datum en tijd zijn nog niet bekend. Deze zal ik op de dag zelf op mijn Facebook bekend maken.”

Veiligheid voor alles

“De reden dat ik het op die manier doe, is om te voorkomen dat er teveel volk op afkomt, wat de social distancing in gevaar zou kunnen brengen. Veiligheid voor alles! Dat optreden wordt trouwens ook gefilmd en op Facebook geplaatst, zodat iedereen er van kan genieten, gewoon, thuis in de zetel. Het was een leuke tijd, maar nu is ook het moment gekomen om er mee op te houden.”

Facebook

NN

Facebook257
Twitter
Follow Me
Tweet