Laatste nieuws:
Dirk Van Turnhout - Energetisch therapeut - Pendelen

De bijzondere hobby van… Dirk Van Turnhout!

Dirk Van Turnhout (60) is geen onbekende in Essen en zeer wijde omgeving. Hij is met name bekend onder zijn artiestennaam Jack Woods. Naast het zingen, dat hij nog steeds met groot enthousiasme doet, heeft hij nog een andere hobby die zeker zo boeiend is.

Pendelen

“Ik was op zoek naar oplossingen voor onverwerkt verdriet uit mijn verleden”, legt Dirk uit. “Dat vond ik niet bij psychologen en ik kwam heel toevallig uit bij Mepilan. Mepilan is een holistisch centrum, dat verschillende cursussen aanbiedt op het gebied van spiritualiteit. Elke keer kwam het centrum weer voorbij op internet, elke keer drukte ik dat weg en elke keer kwam het weer terug. Van datzelfde bedrijf zag ik een cursus pendelen, wat me triggerde en ik heb met mijn vrouw Daniëlla overlegd of ik die zou gaan volgen. Zij vond dat als het iets voor me was, ik het moest doen.”

Juiste vragen stellen

“Pendelen is eigenlijk het verleggen van je intuïtie en kan antwoorden geven op vragen, antwoorden die je eigenlijk al weet. Door die cursus te doen leerde ik de juiste vragen stellen, want stel je de verkeerde, dan krijg je ook een verkeerd antwoord. Je moet bijvoorbeeld geen vragen stellen over tijd of datums. Dat zijn namelijk begrippen, die door de mens zijn gemaakt. Tijdens die cursus kreeg ik handvatten mee over het leven, wat zorgde voor inzichten. Ik heb me ook meteen ingeschreven voor de cursus spiritualiteit, omdat ik geboeid was door de manier waarop de cursusleider les gaf.”

Alles is energie

“Je leerde dat alles energie is, dat er alleen maar liefde is en dat je een ander niet kunt veranderen, want dat kan je alleen zelf doen. Daar heb ik heel veel van geleerd, vooral hoe ik dingen los moet laten. Ik realiseerde me toen dat 80% van de mensen dit traject ook nodig heeft, maar het niet beseft. Ik wilde kijken of ik dit kon uitdragen en bij mensen overbrengen, maar wel op een professionele manier. Niet dat ze zouden denken dat ik een of andere charlatan ben.”

Energetisch Therapeut

“Ik ben op zoek gegaan naar een geschikte cursus en kwam terecht bij het Centrum voor Afstandsonderwijs, waar het diploma dat je kon halen Europees ondersteund is. Daar volgde ik de cursus Energetisch Therapeut. Een Energetisch Therapeut is iemand die verschillende technieken toepast om lichaam en geest in balans te brengen. De belangrijkste onderdelen voor mij waren Energetisch doorstromen via handen (reiki, healing aura en chakra therapie), Energetische koorden zuiveren, edelsteen- of kristaltherapie, Bachbloesemtherapie en het scannen van je aura.”

Stage

“Voor deze cursus moest ik een stage doen, maar dat is in deze sector heel moeilijk. Dus heb ik voor mijn eigen stage gezorgd door een oproep te plaatsen. Zo’n achttien mensen die daaraan mee wilden werken, hebben zich aangemeld. Dat werd door het opleidingsinstituut geaccepteerd en ik kreeg een verplichte opdracht, gericht op de praktijk en het examen, waar ik voor slaagde! Mensen die ik ontmoet of ken en die dat wensen, kan ik nu behandelen en dus helpen.”

Anderen helpen

“Het maakt me fier dat ik de hulp die ik gekregen heb naar anderen uit kan dragen en hen zo te helpen, maar ook dat ik de kans heb gekregen om na 60 jaar mezelf te vinden. En natuurlijk heel trots op mijn vrouw Daniëlla, die me tijdens het traject altijd heeft gesteund!”

Facebook

NN

 

Facebook27
Twitter
Follow Me
Tweet