Laatste nieuws:
Vernielingen begraafplaats Onze-Lieve-Vrouwekerk

Vernielingen begraafplaats Onze-Lieve-Vrouwekerk

Op een begraafplaats leggen we onze beminden te ruste. Het is een plek waar je naar toe kunt gaan als je je even dicht bij je geliefde wilt voelen. Een plek waar je tekenen van liefde en respect achterlaat, want houden van stopt niet bij de dood.

Vernielingen

Helaas zijn er respectloze individuen die zich hier niks van aan trekken en de laffe sport hebben om deze tekenen van liefde en respect te vernielen. Dit is deze week ook gebeurd op de begraafplaats bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de Nieuwstraat zoals een bezoeker constateerde, die naar het graf van zijn vader ging. De vernielingen vielen hem meteen op, vooral bij de graven aan het urnenveld. De bezoeker was op woensdag ook geweest en toen was er nog niets te zien.

Cameratoezicht al vaker gevraagd

Hij contacteerde de politie, die een ploeg naar de begraafplaats heeft gestuurd en foto’s heeft genomen. De desbetreffende diensten en gemeente zullen op de hoogte worden gebracht. Ook de pastoor werd ingelicht, die proberen zal om meer toezicht te houden. Er is kennelijk ook al vaker om cameratoezicht gevraagd, vooral aan de grot achter de kerk.

Laf en asociaal

Zo’n daad is er eentje van pure lafheid en asociaal gedrag. Als je zo diep moet vallen dat je giften van liefde op graven gaat vernielen, is het meer dan erg met iemand gesteld. Deze walgelijke daden zijn gebeurd tussen afgelopen woensdag en zaterdagmiddag. Mocht je iets gezien hebben, neem dan contact op met de politie!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.