Laatste nieuws:
Een jaar later, hoe gaat het met Dirk en Daniëlla2

Een jaar later, hoe gaat het met Dirk en Daniëlla?

Ruim een jaar geleden besloten Dirk Van Turnhout, alias Jack Woods, en zijn vrouw Daniëlla hun leven drastisch om te gooien. Ze verkochten hun huis in Essen en verhuisden naar hun camper. We zijn nu meer dan een jaar verder, hoe gaat het met hen en staan ze nog steeds achter hun besluit?

Thuis werd een werkkamp

“Er waren verschillende redenen voor deze stap”, vertelt Dirk. “De eerste reden was dat we al veel meer in de camper zaten dan in ons huis, dit in verband met mijn optredens. Die camper hadden we toen vier jaar. We kwamen wel thuis, maar dan kon je gaan wassen en plassen, poetsen, in de tuin werken, … Het werd meer een werkkamp dan een thuis en bovendien was de woning eigenlijk te groot voor ons geworden. Dus we vroegen ons af: wat doen we hier nog eigenlijk?”

Absolute vrijheid en ongebondenheid

“Ik zei: als we hier blijven dan moeten we gaan renoveren, ook het dak en waar blijven we in die tijd?” vult Daniëlla aan. “Dus de keus werd steeds makkelijker en omdat we al veel in de camper zaten, werd die vrijheid steeds aantrekkelijker.”
“Ik heb 35 jaar in het huis gewoond, maar er nooit echt rust gevonden”, zegt Dirk. “Er zat altijd onrust in me. Vanaf het moment dat we veel met de camper weg waren, viel het Daniëlla erg op dat ik veel rustiger was.”
“Alsof ik met twee mannen getrouwd was”, lacht Daniëlla. “Die onrust is weg als we in de camper zijn, omdat we dan kunnen gaan en staan waar we willen. Die absolute vrijheid en ongebondenheid is een verademing.”

Dirk en Daniella in hun Camper

Thuis was een sleur

“We hebben veel spullen weg moeten doen, allerlei dingen die je bewaart, maar die eigenlijk ballast zijn. Je hebt een groot huis en je moet allebei werken om het te onderhouden. Daardoor ben je heel de dag weg. Twee keer per jaar ga je met vakantie, dan zie je je woning ook al niet. Tot het moment dat alles betaald is en dan gaan mensen kleiner wonen. In een camper heb je dat allemaal niet en kun je altijd genieten. Ik weet wel dat dit onze visie is en geldt absoluut niet voor iedereen, maar voor mij was thuis een sleur.”
“Voor mij gold dat niet zo”, zegt Daniëlla. “Waar ik woon heb ik mijn roots.”

We doen het!

“Uiteindelijk viel het besluit: we gaan het doen! We hebben ons huis verkocht en zijn in de camper gaan wonen, dat was een Chausson van 7.60 meter lang. Ondanks dat we alles goed hadden voorbereid, voelde ik op het moment dat ik de voordeur achter me dichttrok toch twijfel. Je laat een heel stuk van je leven achter, alles wat je er hebt meegemaakt. Leuke, maar ook intens verdrietige dingen. Het was net na de eerste lockdown toen we vertrokken. Vanwege de reisbeperkingen hebben we vooral in België rondgetoerd en het was geweldig!”

Andere camper

“Toen het winter werd hebben we geen last van de kou gehad, maar wel van condensvorming. Dat lag aan de structuur van die camper, daarom besloten we een andere te kopen. Een Dethleff van 8.60 meter, die perfect geïsoleerd is en centrale verwarming heeft, dus hebben we geen last meer van condens. Hij is eigenlijk ontwikkeld voor wintersporters in landen waar het erg koud kan zijn, zoals Noorwegen. In het afgelopen jaar hebben we nog veel bijgeleerd, want we wisten gewoon nog niet alles.”

Geen tijd om te knutselen

“Ik heb al mijn knutselspullen meegenomen”, vertelt Daniëlla. “Maar die heb ik amper gebruikt en ik werk nog tweeënhalve dag per week.”
“Daniëlla werkt in de thuiszorg en op die dagen blijf ik in de buurt om haar van het ene adres naar het andere te brengen”, vertelt Dirk. “We staan dan in de nacht ervoor vlakbij, zodat we ’s morgens niet eerst een eind hoeven te rijden. Op dagen dat we niet reizen ben ik veel met de muziek bezig en bij goed weer verkennen we de omgeving. In de camper is ook vaak wel iets doen en die klusjes bewaar ik voor ‘slechtweer’ dagen.”
“Op ‘slechtweer’ dagen kokkerel ik wat vaker”, vult Daniëlla aan.

Het ultieme vakantiegevoel

“Je gaat meer met de natuur doen. Zodra het mooi weer is, gaan we naar buiten. We bewegen ook veel meer. Onze dagen vliegen voorbij en één ding weten we zeker: zolang onze gezondheid het toelaat, blijven we dit doen en in onze camper wonen. Elke dag het ultieme, ongedwongen vakantiegevoel!”

NN