Laatste nieuws:
Dirk Van Turnhout organiseert benefietconcert voor missiewerken Broeder Willy - Essen - (c) Noordernieuws 2022 - HDB_7072

Dirk Van Turnhout organiseert benefietconcert voor missiewerken Broeder Willy

Dirk Van Turnhout, alias Jack Woods, was van jongs af aan al met muziek bezig en zijn grote wens was om in een kerk op treden, vanwege de perfecte akoestiek.

Hartverwarmende missiewerken

“Die wens is nooit opgehouden te bestaan en mijn vrouw Daniëlla zei: ‘Dan is het leuk als je er een goed doel aan verbindt’, vertelt Dirk. “De eerste die in me opkwam was Broeder Willy en zijn hartverwarmende missiewerken. Ook mijn moeder, die hem kent, vond het een heel goed idee. Ik ben naar Broeder Willy gegaan, al was het wel een zoektocht voor ik hem vond, en heb hem het idee voorgelegd. Hij gaf me een papier om contact op te nemen met de Redemptoristen, maar ik wilde het met hemzelf bespreken. Toen ik een poosje later in De Berk aan het zingen was, kwam Broeder Willy onverwachts ook langs.”

Hulp is altijd welkom

“Toen Dirk me benaderde was ik erg verbaasd, want ik had nog nooit van hem gehoord”, lacht Broeder Willy. “Maar ik vond het een erg goed idee. Ik heb toen een paar maanden niks gehoord, tot Kristof Van Deyck langskwam en zei dat ik op Facebook stond. We zijn toen naar De Berk gegaan om daar naar Dirk te luisteren. Samen met mijn onmisbare vrijwilligers zijn we 39 jaar bezig met missiewerken en zitten momenteel op 9.045.000 kilo goederen. Als je al die containers achter elkaar zou zetten, zou je de afstand van hier tot Rome beslaan. Dus alle hulp is altijd welkom!”

Hoe gaan we het aanpakken

“Dan ga je nadenken over hoe het allemaal aan te pakken en de mensen naar het benefietconcert te laten komen”, legt Dirk uit. “Ik heb toen Dirk Geers, ook wel Dirk van De Berk genoemd, en zangkoor Ericantat uit Essen benaderd om te vragen of ze hieraan mee wilden werken. Ze hebben allemaal hun diensten vrijwillig aangeboden.”

Prachtig idee

“Toen Dirk het vroeg overviel hij me”, zegt Broeder Willy. “Maar toen ik er over nadacht vond ik het een prachtig idee. Dat iemand met zo’n geweldig en hartverwarmend initiatief komt, zo lopen er niet veel rond. Het is geweldig en ik ben er enorm dankbaar voor!”

Wanneer
Dit unieke concert gaat door op zondag 4 september in de Sint-Anthoniuskerk, Sint-Anthoniusplein 19 in Essen.

Aanvang
14:00, de deuren openen om 13:30

Inkom
€10,- bij voorverkoop in De Berk, Oude Baan 110, Essen. Telefoon: +32 (0)3.667.2031
€12,- aan de kassa

De gehele opbrengst van het concert gaat integraal naar de missiewerken van Broeder Willy

NN

Facebook136
Twitter
Follow Me
Tweet