Laatste nieuws:
De bijzondere hobby van Paul Peeters HDB-7083U75

De bijzondere hobby van… Paul Peeters!

De interesse voor dansen, en dan met name stijldansen, ontstond bij Paul Peeters (56) eigenlijk toevallig, maar werd wel zijn grote hobby en passie!

Leren dansen op de lokale dansschool

“Toen ik zestien was, zeiden mijn ouders: ‘Je hebt nu de leeftijd om uit te gaan.’ Ik ging naar een jeugdfuif en was met een uur alweer thuis. Zoveel lawaai en er werd niet gedanst, ik voelde me er wat verloren. Later zag ik in een krantje een advertentie van een lokale dansschool en daar wilde ik gaan kijken. Ik was de oudste thuis en mijn moeder was de oudste van elf kinderen. Dus moest ik regelmatig naar bruiloften van haar broers en zussen en daar toekijken hoe anderen dansten. Daarom wekte die advertentie mijn interesse. Daar kon ik leren dansen en daarna meedoen op die feesten.”

Paul Peeters -  Stijldansen

Stijldansen

“Bij die dansschool volgde ik drie jaar lessen in stijldansen. De kuisvrouw van mijn ouders danste er ook en wel op heel hoog niveau en deed tevens aan wedstrijddansen. Ik heb een keer met haar gedanst en dat was een geweldige ervaring. Zoals het hoorde had ik bij de lessen een vaste danspartner, maar zij ging na die drie jaar verder studeren en ik ging het leger in. Ik heb toen jaren niet meer gedanst en me gefocust op mijn carriere. Ik danste wel op feestjes enzo en onderhield op die manier de basistechnieken.”

De bijzondere hobby van Paul Peeters2

Salsadansen

“In 2010 had ik met mijn tweede vrouw een computerwinkel geopend en ze zei daarna: ‘Het moet niet altijd werken zijn, laten we wat aan ontspanning doen.’ We gingen winkelen en parkeerden onze auto. Het eerste dat we zagen was een poster voor salsadansen. Ze zei: ‘Is dat wat voor ons?’ Ik antwoordde: ‘Ja, dansen, leuk!’ We zijn ermee gestart in april 2010. Ik had nog nooit salsa gedanst en het was volledig nieuw voor me. Salsa is fysiek inspannender en complexer, maar ik vond het wel erg leuk. Je hoefde ook geen vaste partner te hebben, je mocht wisselen wat een extra uitdaging is, omdat je aan je vaste partner gewend bent. Als je met twintig verschillende mensen danst, dans je ook twintig keer verschillend.”

vzw Dansschool Dance-Level

“Ik werd ook nieuwsgierig naar andere dansleraren en hoe zij les gaven, maar kwam toch telkens terug bij de leraar waar ik gestart was. Gewoon, omdat hij de beste was. Daarnaast heb ik ook lessen in Frankrijk en Nederland gevolgd. In juli ben ik in Essen komen wonen, bij mijn vriendin Linda Haguinet, die een gepassioneerd danser is. Dansen zit zo in ons bloed, dat we besloten hebben een dansschool op te richten: Dance-Level, een vzw en we geven les in salsa, bachata en kizomba. Die drie stijlen worden altijd op salsafeestjes gedanst.”

Paul Peeters met zijn vriendin Linda

Dansen maakt je vrij

“Wat het dansen met mensen kan doen is geweldig. Hoe gefrustreerd, gestrest of geblokkeerd je ook bent, dansen maakt je vrij. Als je dansen een kans wilt geven, zal je ervaren hoe open dat je wordt, welke vrijheid je krijgt en hoe je je hoofd kan leegmaken. Je denkt niet meer aan je werk, ruzie of verdriet, want je moet aan je danspassen en je danspartner denken.
We hebben al redelijk veel inschrijvingen, vrijdag beginnen de eerste lessen en daar kijken we erg naar uit!”

www.dance-level.be
Facebook

NN

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet