Laatste nieuws:

Pater Guido Peeters overleden

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Pater Guido Peeters van de Redemptoristen afgelopen donderdag, 15 februari, is overleden.

Misdienaar

Pater Guido werd op 17 december 1937 in Essen geboren. Hij kwam uit een groot gezin met tien kinderen en mocht studeren aan het College in Essen. Daar werd hij door de opleiding al voorbereid op het leven in het klooster en was op zijn zevende al misdienaar in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Essen.

Pater Guido overleden - Essen

Vertrek naar Congo

Op 20 maart 1966 werd hij door Monseigneur Daem, bisschop van Antwerpen, gewijd. Pater Guido studeerde van 1966 – 1967 sociologie in Lyon en vertrok op 15 mei 1968 naar Congo. Hij werd benoemd op de missiepost van Songololo van juni 1968 – 1970. In die twee jaar is hij begonnen met een lagere school te bouwen in Nkenge.

Financiën en inklaren goederen

De bisschop van Matadi had Pater Guido nodig voor de financiën van het bisdom. Daarnaast deed hij het inklaren van de goederen uit de haven, bestemd voor de missieposten in het binnenland van Congo. Op 20 maart 1989 kwam Pater Guido definitief terug naar België.

Van Leuven terug naar Essen

De eerste zes maanden werkte hij in de prokuur van de Redemptoristen en was er drie jaar rector. Hij werkte twaalf jaar als aalmoezenier in de gevangenis van Leuven. Negen jaar woonde hij in een huis van het klooster in Leuven, om jongeren die vrij kwamen op te vangen. In 2002 werd Pater Guido benoemd in het klooster van de Redemptoristen in Essen en was er overste van 2006 – 2010. Van 2010 – 2017 was hij aalmoezenier in WZC De Bijster en van 2017 – 2020 in WZC Sint-Vincentius in Kalmthout.

Zeer sociaal mens

Pater Guido Peeters was gekend als een zeer sociaal mens die heel makkelijk contacten legde, waar hij ook kwam. Vaak zag je hem door Essen wandelen en overal een praatje maken. Helaas ging zijn gezondheid ineens snel achteruit en donderdag overleed hij. Pater Guido heeft een rijk en gevarieerd leven mogen hebben en zal door veel mensen gemist worden.

NN

Facebook126
Twitter
Follow Me
Tweet