Laatste nieuws:
Jeannine Douws - Column

Een unicum in deze woelige coronavirus hamsterperiode

Zoals het bij mij gebruikelijk is rij ik steevast om de +/- 14 dagen om boodschappen. Vandaag 8 uur was het dus DE dag. Niet dat ik er heel happig op was, maar eten moeten we per slot van rekening allemaal. Eerst en vooral naar ons Bremske voor de Euromillions. Want zelfs in deze tijd, waar je met die eventuele winst geen bal kan doen want je kan ze toch niet uitgeven, wil je toch wel graag iets winnen. Ne mens weet maar nooit. Dan richting Spar, maar die was nog gesloten, dus via de Middenstraat richting Colruyt. Ik dacht bij mezelf, want ik zat alleen omdat mijn echtgenoot doodsbang is om besmet te worden, als er nu 20 man aan de Colruyt staat te wachten tot die open gaat, dan rij ik voorbij. Want ik was, uiteraard uit voorzorg, ook niet zinnens van tussen een drom hoestende en niezende mensen post te vatten, tot die deur openging. Traag reed ik de parking op en ’t waren er verdomme om en bij de 70, dus plankgas over die parking terug naar de uitrit en de Foxemaatstraat in richting Van Gool. Groot was mijn verwondering, want op de parking van Van Gool was er totaal niks te zien. Geen auto’s en geen volk, behalve een paar winkelbediendes van Van Gool zelf, die aan de inkomdeur een babbeltje stonden te doen. Dus ik op mijn gemakske er naar toe en zeg “Amaai, geen volk, hier is niemand te zien.” Dus die deur schuift open en ik naar binnen. In de winkel is er niks of niemand te zien, ik kon mijn ogen niet geloven en één van de winkelbediendes komt mij achterna en ik zeg nogmaals “Dat is echt abnormaal, gene mens te zien, geen auto’s. Aan de Colruyt stonden ze met zeker 70 karrekes te wachten en hier is niemand” . Het enige wat als antwoord werd gegeven was “Ja, ze zullen nog wel komen zeker.” Dus ik maar mijn keus meedelen voor de charcuterie verder naar de verse vlees toog telkens naar die schuifdeur kijkend waar in godsnaam dat volk blijft. Ondertussen zijn we aan ’t einde van de vleestoog gekomen en het enige dat ik nog moet hebben zijn kippenbillen voor onze Harley. Ik weet nu wel dat er mensen zijn die dat decadent vinden om kippenbillen te kopen voor nen hond, maar dat is ’t enige dat hij lust. En wij hebben geen kinderen, dus daar moet ik zeker gene Iphone voor kopen van om en bij de 1000 euro, dus 2 kippenbillekes voor 2 euro zal hopelijk niemand in een verkeerd keelgat schieten.
Dus dit gezegd zijnde, sta ik aan ’t einde van die toog mijn kippenbillekes te bestellen ondertussen nog steeds met mijn ogen richting inkomdeur, maar niemand, maar dan ook niemand die binnenkomt. Ik stond daar dus al meer dan een half uur moederziel alleen. Niet dat ik er kwaad voor was, want zo alleen met één winkelbediende die meer dan 1 meter achter hare comptoire staat is zeker niet bedreigend voor mijn gezondheid én die van mijnen echtgenoot. Maar toen kon ik mij nogmaals niet meer houden en zeg: “Awel, ik vind dat nu (zo wat harder) ECHT niet normaal. Dat staat hier gewoonlijk bomvol en nu dat iedereen volop aan ‘ t hamsteren is tegen doomsday, de dag des oordeels, staat er hier geen kat.”
Die winkelbediende bekijkt mij en zegt heel stoïcijns “ Dat is wel normaal zeker, want we zijn nog gesloten, we gaan maar open om 9 uur” 😱

Jeannine

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Van nuffel marina

    Das eentje om van door de grond te zakken en knalrood te worden hé jeannine.
    Maar al bij al hebben toch sympatiek dat ze u toch bediend hebben …