Yordi en Jimmy deden de Garbage Run 2022! - Noordernieuws.be

Jimmy en Yordi Van Loenhout namen deel aan Garbagerun

Al voor corona zijn intrede deed hadden Yordi en Jimmy Van Loen hout uit Essen zich opgegeven voor de Garbagerun.

Deze rally zou oorspronkelijk doorgaan in Oekraïne, maar werd uiteindelijk vanwege de oorlog geannuleerd. Daarom koos de organisatie voor een route door Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Als je deel wilde nemen aan deze rally, moest je auto minimaal twintig jaar oud zijn, met een maximale dagwaarde van €500,-.

Opdrachten

“We gingen op zoek en vonden een oude Skoda Octavia,” vertelt Jimmy Van Loenhout. “We vertrokken zaterdag op 2 juli en begonnen op maandag 4 juli aan de rally in Duitsland. We gingen samen met een bevriend koppel hier uit Essen. Ze hadden gehoord dat we meededen en dus besloten zij ook deel te nemen. Tijdens deze gekke rally moest je zo’n 500 kilometer per dag door bergpassen rijden, verschillende opdrachten uitvoeren en foto’s zoeken. We moesten bijvoorbeeld lokale mensen helpen met gras maaien, auto’s wassen, een huis roze (!) verven, … Maar ook zoek- en koopopdrachten, zoals speciale kousen uit Tsjechië, speciale chips uit Slowakije of een zo groot mogelijk Hongaarse peper. Daarnaast moesten we elke dag op zoek naar drie beelden, monumenten, bezienswaardigheden, … We kregen op een foto slechts een fractie van het onderwerp te zien, zonder aanvullende informatie en daarmee gingen we dan op weg.”

Yordi en Jimmy van Loenhout deden de Garbage Run 2022 - Noodernieuws.be - 15

Geweldige ervaring

“Met onze oude gammel hebben we het gehaald en zijn qua pech gelukkig goed gespaard gebleven, op een lekke band en doorgebrande ventilator na. In zeven dagen tijd hebben we 4032 kilometer gereden. Op vrijdag 8 juli was de rally gedaan, er waren vierhonderd deelnemers, waarvan tien Belgen en de rest waren Nederlanders. Bij het slotfeest werden enkel de drie die als eerste geëindigd waren op het podium geroepen. Daar waren we helaas niet bij, maar het zal niet heel veel gescheeld hebben denken we. De volledige lijst van deelnemers met de eindplaatsen zullen we binnenkort ontvangen. We daarna zijn in twee dagen terug naar huis gereden, waar we op zondag 10 juli aankwamen. Het was een geweldige ervaring en ook het weer werkte mee. Enkel dinsdag was regenachtig met zeer harde regen in de avond. De rest van de rally was zonovergoten.”

Foto’s : Yordi en Jimmy Van Loenhout

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!