Laatste nieuws:
Jeannine Douws - Column - Noordernieuws.be

COVID-19, dus corona, en het Lichtfestival in Gent

Volgens Frank Vandenbroucke in GVA, is de symbolische grens van 500 bezette bedden op intensieve zorg overschreden. Voor hem dus hoog tijd dus om in te grijpen en daarover de afgelopen dagen enkele straffe voorstellen te doen.
Wat mij in deze situatie op zijn minst de wenkbrauwen doet fronsen en mijn ingeboren rebellie opwekt, is het feit dat diezelfde Minister (sic) van Volksgezondheid, de voltallige regering én hun virologen, waaronder de dansende Marc Van Ranst ter ere van de Marokkaanse Nationale feestdag, er wel mee akkoord konden gaan het Lichtfestival in Gent te laten doorgaan. Een Lichtfestival dat op drie avonden meer dan 500.000 bezoekers heeft gehad, die in volgepropte treinen en bussen naar het centrum werden vervoerd. Was er daar ook de verplichting je QR-code te laten scannen ? Of is die QR-codeverplichting enkel voor een café waar vier man en een paardenkop met QR-code zitten en waar een iemand zonder QR code, waarschijnlijk dus een niet-gevaccineerde de toegang wordt geweigerd ?
Waren er onder die 500.000 bezoekers ook niet-gevaccineerden??? Of speelde dat geen rol gezien het in de buitenlucht was, maar die ook op de terrassen plaats nemen én naar het toilet gaan. Alle terrassen zaten meer dan vol, was er daar ook de verplichting je QR-code te laten scannen ? Ik zou durven veronderstellen van niet gezien, de ongelooflijke, enorme, niet te controleren drukte.
Wat na het sluiten van het Lichtfestival? Zijn die 500.000 bezoekers dan allemaal plots verdwenen uit het centrum van Gent of werd er na middernacht nog met volle inzet doorgefeest met of zonder QR-code???

Indien ik oorspronkelijk, wat mijzelf betreft, de mening was toegedaan mij voor alle veiligheid te laten vaccineren, krijg ik nu heel sterk de indruk, en ik meen te mogen zeggen, ik ondertussen zeker niet alleen, dat heel dat circus van vaccineren of niet vaccineren met of zonder QR-code door een rap bijeen gesprokkelde NIET verkozen VIVALDI regering in ons aller strot is geduwd. Dit uit schrik voor vervroegde verkiezingen én om de alleenheerschappij te kunnen hebben én behouden.
Ik zal zeker niet beweren dat een coronabesmetting niet gevaarlijk is, maar alle genomen maatregelen én door die Vivaldi regering én door die virologen zijn zo verwarrend, niet te begrijpen en zeker niet voor iedereen van toepassing, bewijze een Lichtfestival met op drie avonden 500.000 bezoekers, dat het ongeloofwaardig begint te worden.

Wij, zoals de meeste gevaccineerden hebben zich aangepast aan een totaal nieuwe, hetzij onbegrijpelijke situatie, covid-19, in tegenstelling tot de niet-gevaccineerden, zodat de kans bestaat dat er situaties vice versa ontstaan, zoals tijdens de vorige oorlogen.
Als men de gevolgen van al die opgelegde wetten en verplichtingen ziet in het buitenland. Overal breekt er opstand uit tegen deze wetten en verplichtingen, hoe lang zal het gedoogbeleid dan nog hier bij ons duren? Ik vrees ervoor.

In ons Belgisch regime bestaat democratie niet meer. De niet verkozen VIVALDI regering, waaronder de niet verkozen Minister (sic) Frank Vandenbroucke én de virologen, waaronder Marc Van Ranst, bepalen autonoom, met absurde regeltjes en beslissingen, en houden de bevolking met onderdrukking en dwang in een ondergeschikte positie.

Jeannine

Facebook46
Twitter
Follow Me
Tweet