Laatste nieuws:
Jeannine Douws - Column - Noordernieuws.be

Ten huize van… en Valentijn

Mij razend kwaad gemaakt!
Zoals het er waarschijnlijk in elk huishouden aan toe gaat met Valentijn is dat juist hetzelfde hier. Het is DE dag die erom bekend staat dat geliefden elkaar die dag extra aandacht geven met cadeautjes of bloemen. Iedereen, zowel man als vrouw, is verschillend in zijn of haar uiting van liefde. De ene is uitbundig die dag en bedelft zijn of haar geliefde onder een stapel geschenken met bijhorende bloemen, de andere is zo gierig om ook maar énen euro te veel uit te geven. Zijn er dan nog kinderen in het huishouden die natuurlijk ook onder de term geliefden vallen, lopen die kosten natuurlijk op.
In ons persoonlijk geval is dat heel simpel, wij zijn maar met 3. Mijne Fons, ikke en onzen hond. Dus die kosten vallen ergens wel mee. Onzen hond krijgt een paar snoepekes en een Zwan worstje, voor mijne Fons had ik iets heel speciaals en wat ik van mijn Fons zou krijgen, weet ik niet want hij deed er heel geheimzinnig over, maar ik hoopte natuurlijk op een nieuw horloge, want de mijn is kapot en uiteraard een horloge die voldoet aan de hoeveelheid liefde die hij voor mij heeft. Dus dat zal wel een duur zijn want hij zegt alle dagen “ zoeteke, gij zijt toch mijn schatje sé, benne kik blij dat wij mekaar hebben”. Dus dat beloofde in elk geval. Nu is het wel zo dat wij dat niet juist op de 14e februari moesten vieren, liefde is van alle dagen daarom hebben we dat vandaag gedaan, zolang er maar blijken van liefde zijn, en hier in huis is er liefde genoeg, allé hoop ik toch in de vorm van zijne cadeau. Voor hem had ik nen DUVEL Apéro BOX besteld bij den Duvel, want na zijn liefde voor mij en den hond, is hij, zoals iedereen al wel weet, nen DUVEL drinker en verzamelt alles wat met Duvel te maken heeft. Heel de kelder zit vol met bierkaartjes, glazen, Apéro schaaltjes, vlaggen, klakken en noem maar op. Dus vandaag had den Bpost zijn pakket bij, en blij dat hij was, de liefde straalde uit zijn ogen. Dus ikke vol verwachting voor mijn cadeauke, maar niks, geen pakske, geen bloemen en geen taal.
Dus ik zei nogal kwaad “Awel, maar is mijne cadeau, wij vieren vandaag wel Valentijn hé?“ en hij “Oh, die moet nog komen”. Ik zei “Hoe, die moet nog komen.” Hij “Ja seffes, den Dpd is onderweg, die gaan hier direct zijn” En ja, den Dpd stopte hier een kwartier geleden aan de poort, haalt die chauffeur een heel lang, smal ingepakt ding uit zijn laadruim. Ik dacht: ‘Mijne God was is dat, dat moet wel iets héél speciaal zijn’. Ikke lopen naar de poort, pakte dat ding aan en ermee naar binnen. Ik begon die verpakking te verwijderen, al nijdig omdat dat zeker geen horloge kon zijn, en wat verscheen daar uit dat pak …… NE STEEL DIE 360° KAN DRAAIEN MET EEN OPNEEMVOD EN 4 MICROVEZELDOEKEN. Hij zei al glunderend: “Daar was je al langer naar op zoek hé zoeteke, ge ziet da’k da niet vergeten ben.”
Ik heb er niet op geantwoord en nu kruip ik in mijn bed, in de logeerkamer, en het zal de volgende paar weken heeeeeeel stillekes in huis zijn, DE GIERIGAARD.

Jeannine

Facebook17
Twitter
Follow Me
Tweet