Laatste nieuws:
Jeannine Douws - Column - Noordernieuws.be

Nostalgie

Ik las daarstraks reclame op FB van het RED STAR LINE MUSEUM met de bijhorende tekst:
‘Wandel door een geschiedenis vol hoop, moed en durf in het Red Star Line Museum. Ga jij 2 miljoen dromers achterna?’ en het deed me wat. Het deed mij veel en het raakte mij enorm. Het deed mij niet hunkeren naar die tijd van toen, maar een golf van nostalgie stroomde door gans mijn lichaam naar mijn tijd van toen én de generatie daarvoor. Ik hoor mijn lang overleden grootouders nog zeggen: in onze tijd was het zoveel beter en nu, op de leeftijd van 72, moet ik dit inderdaad uit volle hart beamen, in onze tijd was het inderdaad zoveel beter. Geschiedenis is geschiedenis waar wij, niet met 2 miljoen dromers maar door de vergrijzing heden ten dage met bijna 3 miljoen dromers onze geschiedenis zien verdwijnen door een bodemloze, respectloze, onopgevoede, vervelende en egoïstische maatschappij met teveel luxe waar ze zelf geen bal voor hebben moeten doen.

Mijn generatie en de generatie daarvoor heeft gewerkt en gezweet om deze hedendaagse, ontevreden en blijkbaar ongelukkige generatie te geven wat ze nu heeft. Onze geschiedenis wordt vertrappelt, beklad en uitgespuwd door hersenloze dromers, die de totaliteit van ons verleden volledig willen uitwissen. Het verleden uitwissen alsof het nooit heeft bestaan, de boeken, de films, de kunst, de liefde en de haat waar heel het leven om draait wordt vertrapt, besmeurd en vernield door een stel hersenloze onbenullen. Het WOKE zijn is blijkbaar een woord dat ontstaan is in de jaren 1930 in het verre Amerika, het alert zijn op misstanden en problemen in de maatschappij en het voorkomen van anderen te kwetsen. Het bizarre in deze is wel dat deze Woke generatie zelf, de in hun ogen, misstanden en problemen in onze maatschappij creëren. Een bende verveelde snotneuzen die elkaar opjutten bij gebrek aan beters.

Afbeeldingen van naakte mensen op kunst stoort hen, de schilderijen van Van Gogh, Vermeer, Rubens worden beklad, witte mensen moeten getinte mensen worden en getinte mensen moeten wit worden. Landschappen die afgebeeld werden worden beklad omdat, volgens hun beperkte geest, dit landschap veranderd is door klimaatverandering. Het klimaat verandert inderdaad net zoals de aarde draait. Volgens Wikipedia, want zo oud ben ik nu ook weer niet, waren er in Europa de afgelopen 2,5 miljoen jaar 5 ijstijden waarvan de laatste ijstijd 12.000 jaar geleden plaatsvond. Dit is de aarde en de aarde bepaalt het klimaat. Als de hoek van de aardas klein is, krijgen de hogere breedtegraden minder warmte van de zon en daalt daar de temperatuur. Zo simpel is het. Dus de zichzelf genoemde klimaatactivisten zou ik voorstellen om zich te verdiepen in de geologische geschiedenis van de Aarde en te stoppen met hun Woke verzinsels.

Wanneer hen dan de vraag gesteld wordt hoe het voelt om al dat moois uit onze geschiedenis te verwoesten is hun simpel antwoord ‘dit gebeurt nu met de wereld’, maar een wereld die ze zelf gecreëerd hebben. Beeldhouwwerken worden vernield of zwaar beschadigd en alles onder het mom van WOKE. Aanstootgevend en in hun ogen een rechtvaardiging voor de vernieling van ons verleden, onze geschiedenis. De boeken van Roald Dahl, Agatha Christie worden als aanstootgevend aanzien, stripverhalen zoals Kuifje, Suske en Wiske, de Rode Ridder waar wij groot met geworden zijn wekken blijkbaar hun razernij op. Hoe lang moet dit alles nog duren vooraleer dit wangedrag, onkunde, onbegrip en degoutante gedrag, blijkbaar uit verveling van een nieuwe generatie, een einde neemt. Mijn generatie is grootgebracht met alle soorten nationaliteit, bruin, geel, wit en noem maar op en er is nog nooit zo een hetze ontstaan als heden ten dage onder het mom van WOKE.

Laat iedereen zijn eigen ding doen, steek je neus niet in andermans geaardheid, kleur of ingesteldheid en vooral, last but not least, laat geschiedenis geschiedenis, laat kunst kunst en laat geschriften geschriften blijven.

Jeannine

Facebook34
Twitter
Follow Me
Tweet